Mete Yarar, Çayırovalı öğrencilerle buluştu

Mete Yarar, Çayırovalı öğrencilerle buluştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Mart 2018 Salı 11:43
 Mete Yarar, Çayırovalı öğrencilerle buluştu

Yaptığı
eğitsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerle dikkat çeken, her kademede öğrencilerin eğitim hayatlarına dokunuşlar yapan Çayırova Belediyesi, bu ayki öğrenci yazar buluşmasına Güvenlik Politikaları Uzmanı Yazar Mete Yarar’ı konuk etti. 

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleşen söyleşide "Suriye’den Irak’a Türkiye’nin Terörle Mücadelesi" konu alındı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının ülkemiz için önemi anlatıldı.
 
Yoğun katılımın olduğu programda Mete Yarar, Türkiye'nin iç ve dış politikası ve gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin terörle mücadele stratejisinin değiştiğine dikkat çeken Mete Yarar, "Fırat Kalkanı ile başlayan Zeytindalı ile devam eden önemli bir stratejik değişiklik söz konusu. Türkiye artık savunmada kalmayacak. Özellikle topraklarında teröristlerin saldırı yapmasını beklemeyecek. 

Teröristler nerdeyse oraya gidecek ve bu ülke topraklarına artık bir terörist ayağının basmasına izin verilmeyecek. Fırat Kalkanı ile başlayan Zeytindalı ile devam eden önemli bir strateji değişikliği bu. Dış politika anlamında da çok önemli değişiklikler yaşıyoruz" dedi.

TÜRKİYE ARTIK SAVUNMADA KALMAYACAK
Söyleşi sırasında milli imkanların doğru ve yerinde kullanılması gerektiğini ifade eden Mete Yarar, katılımcılara her zaman cesur olmalarını ve ülkemizin her zaman cesaretli ve maneviyatı güçlü gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

15 Temmuz’un en güzel örnek olduğunu söyleyen Yarar, "Bizler bu dönemin gençlerinden özür diliyoruz. Bu dönem siyasetle ilgilenmez, politikayla ilgilenmez, gelecekle ilgilenmez. Türkiye’nin kaderiyle ilgilenmez onlar cep telefonuyla oynarlar, onlar şunu yaparlar, bunu yaparlar benimde zaman zaman kızdığım şeylerden bir tanesiydi. 

Sizler hepimizi 15 Temmuzda mahcup ettiniz, özellikle bizim yaş gurubumuzun şuanda söylediği bu gençler farklıymış ve biz bu çocukları anlamamışız. Sizler ellerinizde telefonla meğerse internet üzerinden okumuşsunuz, başka şeyler üzerinden okumuşsunuz. 15 Temmuz da sizin yaşlarınızda ki gençler sayesinde bugün demokrasimiz ayaktadır" dedi. 

'Darbenin Kayıp Saatleri', 'Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz', 'Büyük İhanet', '60 Yıllık İttifaka Son' isimli kitaplarından çeşitli örnekler veren Yarar, öğrencilerin gündem ile alakalı sorularını da yanıtlamayı ihmal etmedi. 
Programa Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Malkoç, Fikriye Çelik, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

BAŞKAN DEMİRCİ: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ HER ZAMAN CANLI TUTACAĞIZ

Programa katılan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, yaptığı sunum ve gençlere verdiği önemli bilgilerden ötürü Güvenlik Politikaları Uzmanı Yazar Mete Yarar’a teşekkür etti. 
 
Her türlü eğitim programlarına önem verdiklerini söyleyen Başkan Demirci, "Bizlere yeni bir bakış açısı yeni bir perspektif sunacak bu tür konferans, seminer ve söyleşileri her ay düzenleyerek hem gençlerimize kitap hediye ediyoruz hem de seçkin yazarları tanımalarını ve onlarla bir araya gelip sohbet etmelerini sağlıyoruz. Belediye olarak hayata geçirdiğimiz projelerle okul öncesinden üniversiteye kadar her zaman gençlerimizin yanındayız" dedi. 

Son Güncelleme: 20.03.2018 11:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37