banner55

Metro hattında 3 noktadan yerin altına inildi

Metro hattında 3 noktadan yerin altına inildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Kasım 2018 Salı 16:01
Metro hattında 3 noktadan yerin altına inildi

 

Gebze- Darıca Metro çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Bayram, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze Darıca Metro hattındaki çalışmaları yerinde inceledi. Genel Sekreter Bayram çalışmaların planlanan zamanda yürütüldüğünü aktararak "Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı durakları ile OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmaları ile beraber Metro projemizde yer altına inilmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden olan Gebze- Darıca Metro çalışmalarını yerinde inceleyen Genel Sekreter Bayram, 4 noktadan çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak, "Gebze Kent Meydanı Toplamda 283 iksa kazığını 148’inin imalatı yapıldı. Ankraj imalatı için hazırlık yapılıyor. Akabinde istasyon kazısına başlanacak. 

Mutlu Kent İstasyonunda ise perde iksa sisteminin şevli ilk anolajının püskürtme beton imalatı yapıldı. İstasyon kazısına devam ediliyor. Ayrıca Adliye İstasyonu bina yıkımları tamamlandı. İstasyonların geoteknik ve mimari projelerinin onay süreci devam ediyor. Depo Sahası kazısına da başladık"dedi.

METRO HATTI, YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYECEK

Yüksek teknolojili, sürücüsüz, ekonomik, güvenli, esnek, geliştirebilir olarak tasarlanan Gebze OSB – Darıca Sahil Hattı 15.6 km uzunluğunda, 6,5 metre çapında iki tünelden oluşacak.  12 istasyondan oluşan hattın tamamı yerin altından geçiyor. Gebze OSB – Darıca Sahil arası 19 dakikaya inecek. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi metro hattıyla; Gebze OSB bölgesindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı, şehir içi trafik yükünü asgari düzeye indirmeyi, kent merkezleri ve sanayi bölgelerine hızlı erişim sağlamayı, Darıca Sahiline ulaşımı kolaylaştırmayı, Kocaeli’yi ulusal ve uluslararası kara, hava ve raylı sistemlere entegre etmeyi, 2 metropol şehri yerin altından birleştirmeyi hedefliyor. Metro hattı, yeni yatırımlarla büyüyecek.

936 ARAÇLIK YERALTI OTOPARKI

Çift yönlü olarak saatte 64 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip metro hattı; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Marmaray’a, TCDD Hızlı Tren Garı’na, ulusal ve uluslararası toplu taşıma ağlarına, kent merkezlerine entegre olacak. İki metropol yerin altından da birleştirilecek. 90 saniye aralıklarla sefer düzenlenecek.

936 araçlık yeraltı otoparkı, zemin üstünde otobüs peronlarını da kapsayan Park et Devam Et merkezleri inşa edilecek. 144 metro aracı kapasiteli Depo Merkezi’nde çevreci enerjiler kullanılacak. Hafif ve ağır bakımların yapılacağı Depo ve Kontrol Merkezi planlanan diğer hatlara de hizmet verecek. Kocaeli Büyükşehir tarihinin en büyük yatırımı olan Kocaeli Metrosunun 1. Etabı 5 milyar liraya mâl olacak. Yatırım, Kocaeli Büyükşehir’in öz kaynaklarıyla tamamlanacak.”

 
Son Güncelleme: 13.11.2018 16:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37