Minik kaşifler doğa ile iç içe

Öğrenciler Kuştape Ormanı'nda doğayı keşfetti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ağustos 2016 Cumartesi 21:44
Minik kaşifler doğa ile iç içe
Çayırova  Belediyesi'nin Bilgievleri'nde eğitim gören öğrencilerine yönelik düzenlediği Doğa Okulu projesi çerçevesinde minik öğrenciler Kuştepe Ormanı'nda doğayı keşfetti. 

16 Ağustosta başlayan doğa kampının ilk hafta konukları olan İnönü Mahallesi Yunus Ergüz Bilgievi ve Gençlik Merkezi öğrencileri doğa eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. 

16Ağustos Salı günü İnönü Mahallesi Yunus Ergüz  Bilgievi ve Gençlik Merkezi öğrencileri ile başlayan doğa kampında 9-10 yaş grubu öğrenciler uzman doğa eğitmeni nezaretinde doğa ve tabiat hakkında temel bilgiler edindiler. Program çerçevesinde yaban hayatını keşfetmeye çıkan öğrenciler, ağaç ve çiçek türlerini inceleme fırsatı buldular. 

20 kişiden oluşan öğrenci grubu, doğa eğitmeni eşliğinde doğada yürüyüş, doğada beslenme, yön bulma, ateş yakma, çadır ve kamp kurma gibi birçok konuda bilgi sahibi oldular. Doğa sevgisini çocuklara aşılayan program doğrultusunda çocuklar sık sık doğa da yürüyüş yaparak yeni keşiflere çıktılar. 

Küçük doğa kaşifleri, yaşadıkları yerin hemen yanı başında Çayırova’da Çağdaşkent Rekreasyon Alanı, Küçük Vadi ve Kuştepe Ormanı'ndan oluşan muhteşem yeşil  tabiat ortamı karşısında  heyecanlarını  gizleyemediler. Kuştepe Ormanı ve Küçük Vadi'de yapılan yürüyüşler esnasında bazen ormanı ve ormanın kendilerine anlattıklarını dinlerken bazen de  kirpi, kaplumbağa, yengeç, kurbağa ve bunlara benzer hayvan türleri ile karşılaşma fırsatı buldular. 

Açık havada resim yaparak doğayla ilgili hayallerini kağıda dökme, doğa fotoğrafları çekme, grup çalışması eşliğinde ağaçlara asmak üzere kuş kafesi yapma gibi aktivitelerle son derece farklı bir kamp programı yaşadılar. 

DOĞA KAŞİFLERİ SERTİFİKALARINI ALDILAR
3 günlük eğitim programını tamamlayan öğrenciler, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’den sertifikalarını alarak doğa kaşifi oldular. Heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan minik doğa kaşifleri, bir dahaki dönemde de doğa okullarına katılmak istediklerini söylediler. 

Kamp boyunca öğrendiklerini sosyal hayatlarında da uygulayacaklarını dile getiren öğrenciler ve velileri kendilerine bu imkanı suna Başkan Demirci’ye teşekkür ettiler. 



Son Güncelleme: 23.08.2016 00:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37