Minik kaşiflerin doğa sevgisi

Başkan Demirci: Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Eylül 2016 Cuma 23:32
Minik kaşiflerin doğa sevgisi
Çayırova Belediyesi Bilgievleri’nde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen Doğa Okulu projesi çerçevesinde minik öğrenciler Kuştepe Ormanı’nda aldıkları eğitimler sonucu doğa kaşifi oldular. 

Doğa okulunun son hafta konukları Şekerpınar Bilgievi öğrencileri oldu. 9-10 yaş grubu öğrenciler uzman doğa eğitmeni nezaretinde doğa ve tabiat hakkında temel bilgiler edindiler. Yaban hayatını keşfetmeye çıkan öğrenciler, ağaç ve çiçek türlerini incelediler. 

20 öğrenciden oluşan grup, doğa eğitmeni eşliğinde doğada yürüyüş, beslenme, yön bulma, ateş yakma, çadır ve kamp kurma gibi birçok konuda bilgi edindiler. Kuştepe Ormanı ve Küçük Vadi'de yapılan yürüyüşler esnasında bazen ormanı ve ormanın kendilerine anlattıklarını dinlerken bazen de  kirpi, kaplumbağa,  yengeç, kurbağa ve bunlara benzer hayvan türleri ile karşılaşmanın heyecanını yaşadılar.

3 günlük eğitim programını dolu dolu geçirerek tamamlayan öğrenciler, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’den sertifikalarını alarak doğa kaşifi oldular. 

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ


Minik kaşiflere sertifikalarını veren Başkan Demirci,  doğa okulu projesi kapsamında doğayı tanıyan, doğadaki yaşamı bilen ve doğayı koruyan bireyler yetiştirmek için yola çıktıklarını ifade etti. 

Doğa ile bütünleşen ve doğayı seven bireylerin gelecekte daha iyi eğitim almış bireyler olacağına dikkat çeken Demirci, gerçekleştirilen proje ile birlikte amaçlarına adım adım ulaştıklarını kaydetti. 

Bu tür projeleri önemsediklerini ifade eden Demirci, "Bundan sonra da gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik birçok projemiz olacak. Çocuklarımıza okul eğitimlerinin yanı sıra sosyal sorumluluklar aşılayacak projelerimizle onları geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz" dedi.  



Son Güncelleme: 11.09.2016 11:35
Anahtar Kelimeler:
İznik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37