banner55

Nevruz Bayramı, Türk Ocakları'nda kutlandı

Nevruz Bayramı, Türk Ocakları'nda kutlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2019 Perşembe 21:07
 Nevruz Bayramı, Türk Ocakları'nda kutlandı

 

Türk Ocağı Kocaeli Şubesi gençlerinin yaptığı organizasyon ile bir araya gelen Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Türk milliyetçisi gençler, Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Boyadıklari yumurtaları tokuşturaran, yaktıkları Nevruz ateşinin üzerinden atlayan ve binlerce yıllık gelenekleri yaşatan Türk Ocaklı gençler kendi yaptıkları kek, börek ve tatlıları bayramlaşmaya gelen öğrenci arkadaşlarına ikram etti.

Bağlama ve gitar eşliğinde söylenen türküler ile Ergenekon’dan çıkışı ve baharın gelişini müjdeleyen binlerce yıllık geçmişe sahip Türk bayramı Nevruz, coşku içinde kutlandı.

Organizasyonun zahmetini üstlenen kardeşlerine teşekkür eden Ocak başkanı Yücel Alpay Demir şunları söyledi: 

Türk ulusunun yaşadığı bütün coğrafyalarda bir Nevruz'u daha idrak ediyoruz. Türk dünyasının her tarafında Nevruz ateşleri yakılıyor, Nevruz aşı yapılıyor.  Yüreklerimiz yeni bir baharın, tomurcuklanan çiçeklerin, doğan kuzuların, yeni bir başlangıcın, canlanışın neşesiyle doluyor. 

Baharın gelişini simgelemesinin yanı sıra Türk tarihinde kullanılan pek çok takvimin başlangıcını oluşturan Nevruz'u, aynı zamanda Türklerin Ergenekon’dan çıkışının da yıldönümü olarak kutluyoruz. Bu bayram, Nevruz’u bir neşe ve sevinç kaynağı olarak görenlerin bayramıdır. Bizler Türk Ocakları Kocaeli şubesi mensupları olarak bütün Türk dünyasının Nevruz bayramı kutluyoruz.

Türk Ocaklı gençlerin Nevruz kutlamasına Türk Ocakları Kocaeli şubesi yönetim kurulu üyeleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire başkanı Ali Bilgi de misafir olarak katıldı.
Son Güncelleme: 22.03.2019 00:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37