banner55

Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri de e-Devlet'te

Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri de e-Devlet'te

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Şubat 2018 Salı 17:02
Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri de e-Devlet'te


Kocaeli Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başladığı belirtildi.

Kocaeli il Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Onuncu Kalkınma Planı'nda, Bilgi Toplumu Stratejisi'nde ve 2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planında vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin elektronik ortama taşınarak, zaman ve mekândan bağımsız olarak hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmetlerin sunulması e-Devlet uygulamalarının tüm hizmetlerde ve yaşamın her alanında kullanılması devlet politikası olarak benimsenmiş; Buna paralel olarak Nüfus ve Vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulaması başlatılmıştır.

E-Devıet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği ve/veya yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin sorgulamasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. 
Ayrıca e-Devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmetide verilebilmektedir. Tüm vatandaşların bilgilerine ve dikkatine sunulur. 


Son Güncelleme: 06.02.2018 17:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37