banner55

Öğretmenler Günü Dilovası’nda kutlandı

Öğretmenler Günü Dilovası’nda kutlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Kasım 2016 Cuma 18:30
 Öğretmenler Günü Dilovası’nda kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dilovası’nda geniş katılımlı bir kutlama töreni düzenlendi. Törende ayrıca aday öğretmenler yemin ederek görevlerine başladı.
 
Dilovası Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen öğretmenler günü etkinliği dün Dilovası Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşti. Törene Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhiyettin Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve Şube Müdürleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda öğretmen katıldı.


Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ın konuşması ile başladı. Balay konuşmasında, "Yarınlarımızı ve geleceğimizi hazırlayan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, başta beni yetiştiren öğretmenlerim olmak üzere tüm yaşça büyük ve emekli öğretmenlerimizin ellerinden saygıyla öperim. Eğitimin önemini belirten çok güzel bir sözle devam etmek istiyorum. 

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrası için ağaç dik, yirmi yıl sonrayı düşünüyorsan, insan yetiştir. Bizler yetiştirdiğimiz çocuklarımızla ülkemizin geleceğini şekillendiren çok kutsal bir görevi icra ediyoruz. Onun içindir ki güzel bir ülke için güçlü bir ülke için çocuklarımızın eğitimini daha çok önemsemeliyiz. Öğretmenliği bilgiyi nakleden değil, maaş ve ücretin azlığı veya çokluğu ile mesleğe kıymet vermeyen ruh sanaatkarı ve şahsiyet işçiliği yapan siz değerli bütün Öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Gününü tekrardan kutluyorum" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Balay’ın ardından öğrenciler çeşitli şiirler okurken, ardından öğretmenlerin hazırladığı “Bir Işık İstiyorum” oratoryo gösterisi sunuldu. Yine program içerisinde öğretmenlik mesleğinin düşündüren ve güldüren mizansel sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu. Öğretmenler ayrıca söyledikleri birbirinden güzel türküler ile dinleyicileregüzel dakikalar yaşattılar.

Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında ödül alan öğrencilere Kaymakam Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Muhiyettin Gültekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay tarafından ödülleri verildi. 

Programın son kısmında ise Dilovası’nda görev yapan aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Dilovası Kaymakamı Şahin’in eşi ve öğretmen olan Ebru Şahin’in takdimi ile yaklaşık 90 öğretmen adayı hep birlikte yemin ettiler. Yemin töreninde aday öğretmenlere kısa bir konuşma yapan Kaymakam Şahin, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu belirterek yemin eden öğretmenlere başarılar diledi. 




Son Güncelleme: 25.11.2016 18:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37