Pala'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Pala'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Ekim 2016 Cuma 22:24
Pala'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Ülkücü İşçiler Derneği Kocaeli İl Başkanı Fatih Pala yayınladığı mesajda Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılını kutladı.

Pala şunları söyledi:

Yüce Türk milleti.

26 Ağustos 1071’de Malazgirt zaferiyle bu topraklarda kesintisiz siyasî hakimiyetinin başladığını ilan eden Türk milleti 29 Ekim 1920 günü Cumhuriyeti ilan ederek son Türk Devlet'inin yönetim şeklini belirleyerek Türk Milletinin izlerini bu cografyadan sileceği hayaline kapılanlara son hayal kırıklığını yaşatmıştır. 

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve askerlerinin muazzam zaferleri tarihimizin şanlı sayfalarında hak ettiği yeri almıştır. Bu tarih Türkiye Türklüğünün tarihinde son derecede hayatî öneme sahiptir.

Şurası bir gerçek ki, Türk milleti bu topraklarda kesintisiz siyasî hâkimiyetini 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi sayesinde kurmuştur. Osmanlılar, devletin en parlak devrinde devletlerini “Devlet-i ebed-müddet” yani sonsuza kadar yaşayacak devlet olarak tanımlamışlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu tarih şuuruyla  Türkiye Cumhuriyeti’nin “ilelebet payidar kalacağını” ifade etmiştir

Egemenliğin, kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetin ülkemizde ilan edilişinin 93. yılını kutluyoruz bugün. Büyük acılarla ve savaşlarla kurulmuş Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, bundan tam 93 yıl önce olduğu gibi, her tür zorlukta toplum olarak bir ve beraber olmak, bizlere bırakılmış bu en büyük mirasa yani Cumhuriyete karşı en büyük görevlerimizdendir. Cumhuriyet kazanımlarını ilelebet korumaya çalışmak ve bugünün çoşkusunu yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarmak hepimizin sorumluluğundadır.

Cumhuriyet, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için; Cumhuriyet bu topraklarda dinimizi, geleneklerimizi hür bir şekilde yaşamak için, Cumhuriyet bu vatanda tek sözün millete ait olduğunu cihana duyurmak için verilen en büyük mücadelenin adıdır 

Bugün Necip Türk Milletinin üzerinde onlarca bela ve hain emeller vücut buldurulmaya çalışılmaktadır. Terör örgütlerinin her biri ayrı bir yerden milletimize zarar ve yara vermektedir. Henüz ellerindeki kınaları kurumayan yiğitlerimiz bir bir bayrağa kan olmaktadır . 
Bu vesile ile bugün toprağa verdiğimiz Gebzeli şehidimizin ve tüm sehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun .

Demokrasinin günden güne eksildiği ülkemizde, işte bugün kutladığımız bu bayram; tüm bu nedenlerle, her zamankinden daha da anlamlı, daha da kıvanç dolu, daha da çoşkuludur. Bugün cennet vatanımızın her bir köşesinde dalga dalga Türk Bayrağı olacak, bugün ülkemizin her karışında 73 milyon tek bir cümleyi haykıracaktır.

Ne mutlu Türküm diyene. 



Son Güncelleme: 29.10.2016 11:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37