PKK'dan tutuklanan 2 kişinin, patlayıcı ve silahlarda parmak izi bulundu

PKK'dan tutuklanan 2 kişinin, patlayıcı ve silahlarda parmak izi bulundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Mayıs 2017 Perşembe 11:51
PKK'dan tutuklanan 2 kişinin, patlayıcı ve silahlarda parmak izi bulundu

 
İZMİT'te, polisin yol kontrolü sırasında yakalandıktan sonra PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Selman Çetiner ve Rıdvan Güven'in, Ankara ve Konya'da ele geçirilen silah ve patlayıcılarda parmak izleri bulundu. Selman Çetiner ve Rıdvan Güven mahkemede iddiaları kabul etmedi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü geçen yıl ocak ayında TEM Otoyolu İzmit Gültepe mevkisinde yaptığı yol kontrolünde, Van'dan İstanbul'a giden otobüsü durdurdu. Polisin yaptığı aramada üzerinden sahte kimlik çıkan Rıdvan Güven ile Selman Çetiner gözaltına alındı. Rıdvan Güven'in ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu, PKK/KCK terör örgütü tarafından kendisine sahte kimlik verildiği, Kobani'ye geçerek burada örgütsel eğitim alarak geri döndüğü, aldığı talimat üzerine İstanbul'a gittiği ve burada örgüte eleman kazandırma çalışması yapacağı tespit edildi.

Rıdvan Güven'in ayrıca Adana- Konya Karayolu üzerinde yol tabelasının altına konulan 5 kilo 800 gram C-4 patlayıcıda parmak izinin olduğu belirlendi. Selman Çalışkan'ın ise Ankara'nın Mamak İlçesi Ortaköy Mahallesi'nde Samsun Karayolu kenarında bulunan çukurda ele geçirilen Bixi makineli tüfek, Kalaşnikof tüfek, 2 el bombası, fünye ve 6 kilo 754 gram patlayıcıda parmak izlerinin bulunduğu tespit edildi.

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTILAR

Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada PKK/KCK terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne silah sağlama suçlarından tutuklu bulunan Rıdvan Güven ve Selman Çetiner'in yargılamasına devam edildi. Sanıklar hakkında Ankara ve Konya'da açılan iddianameler davayla birleştirildi. Duruşmaya Rıdvan Güven, Selman Çetiner, avukatları ve yeminli Kürtçe tercüman katıldı. 

Sanıkların savunmaları tercüman eşliğinde alındı. Rıdvan Güven savunmasında ailesiyle arasının kötü olduğunu, kendisi için kayıp ilanı verdiklerinden dolayı ilişkisini kestiğini belirterek, "Konya'da bulunan patlayıcılar ile alakam yok. PKK örgütü ile bağım yok. Komplo olduğuna inanıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Selman Çetiner ise suçlamaları kabul etmeyerek, Ankara'ya hiç gitmediğini belirtip beraatini talep etti.

Cumhuriyet savıcısı sanıkların üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları ise savunma için ek süre istedi. Mahkeme heyeti ek süre talebini kabul ederek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 04.05.2017 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37