Prof.Dr. Gül: Kuran ahlakı ile yaşayan toplumlarda hukukçuya pek iş düşmez

Prof.Dr. Gül: Kuran ahlakı ile yaşayan toplumlarda hukukçuya pek iş düşmez

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2017 Pazartesi 14:19
Prof.Dr. Gül: Kuran ahlakı ile yaşayan toplumlarda hukukçuya pek iş düşmez



TÜRK Ocakları Kocaeli Şubesi'nin konferansında konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Rıza Gül, Kuran ahlakının adaletsizliğin ve geri kalmışlığın tek çaresi olduğunu belirterek, "Kuran ahlakını yaşayan toplumlarda hukukçuya pek iş düşmez. Toplumlardaki suç işleme oranları ne kadar ahlaklı olduklarının göstergesidir" dedi.

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ali Rıza Gül, Akli İslam ve Kuran Ahlağı konusunda konuştu. Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Ardahanlılar Derneği Başkanı Seyfidar Çoban, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Yalnızca Barışa Tarafız Derneği Genel Başkanı Vedat Çalık, ocak üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Allah'ın adaleti, hoşgörüyü ve merhameti emrettiğini söyleyen Prof.Dr. Ali Rıza Gül, "Herkes hem yaptıklarından, hem de yapabileceği halde yapmadıklarından sorguya çekilecek. Neden yapmadığının hesabını verecek. Hiçbir mevki makam, ticaret ve dünyalık kazanç bir mümini Allah'ı anmaktan anlamaktan alı koymamalı. Önemli olan uygulamalarımızdır. 

Ahlak sadece zihinlerde düşüncelerde kalmamalı amelde de olmalı. Zulmün arttığı, müşriklerin azıttığı, güçlü olanın haksızlığın olağan karşılandığı, suçun ve sapkınlığın arttığı yaradılış gayesinin unutulduğu bir zamanda peygamber efendimiz doğrularak durun ey inananlar burası çıkmaz sokak diyerek insanları kurtuluşa ve güzel ahlaka davet etti. Çünkü; Kuran ahlakını yaşayan toplumlarda hukukçuya pek iş düşmez. Toplumlardaki suç işleme oranları ne kadar ahlaklı olduklarının göstergesidir" dedi.

Prof.Dr. Gül, Kuran'ın adaletsizliğin ve geri kalmışlığın tek çaresi olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güzel ahlaklı olmayan kimse meyvesi olmayan ağaç gibidir. Müslümanlığı tebliğ ettiğimiz insanlar bizim tuttuğumuz oruca, kıldığımız namaza bakmaz, uygulamalarımıza ve davranışlarımıza bakarak karar verir. Kuran ahlakı adaletsizliğin ve geri kalmışlığın tek çaresidir. İslam dünyası bunu anlamadığı için bu haldeyiz. Kurtuluş yine Kuran'a yönelmekle mümkündür. Ahlak damarlarımızdaki kan gibidir, bozulursa tüm vücut iflas eder" diye konuştu.

KERBELA UNUTULMADI

Yücel Alpay Demir yaptığı konuşmada, "Muharrem ayımız mübarek olsun. Kerbela'da şehit edilen, katledilen başta Hz. Hüseyin olmak üzere 72 canın peygamberimizin ehlibeytinin acısı hala yüreğimizdedir. Dünyanın neresinde haksızlık ve zulüm varsa Kerbela orasıdır. Lanet olsun Yezide, onun soyuna ve yolundan giden herkese" dedi.

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 02.10.2017 14:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37