banner55

Prof.Dr. Sevil Atasoy: Keyif amaçlı esrarın serbest bırakılması kaygı verici

Prof.Dr. Sevil Atasoy: Keyif amaçlı esrarın serbest bırakılması kaygı verici

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ekim 2018 Cuma 22:09
  Prof.Dr. Sevil Atasoy: Keyif amaçlı esrarın serbest bırakılması kaygı verici

 


Prof. Dr.
Sevil Atasoy, Kanada’nın keyif amaçlı esrar kullanımını serbest bırakan C-45 Yasası’nı değerlendirdi. 

"C-45 Yasası, Kanada’nın da imzaladığı ve uyuşturucuların sadece bilimsel ve tıbbi amaçlarla üretim, imalat, ithalat, ihracat, dağıtım ve ticaretine izin veren 1961 Uyuşturucu Maddeler Tek Sözleşmesi’ne aykırıdır" diyen Prof. Dr. Sevil Atasoy, bu siyasi tercihin başta Kanada gençliği olmak üzere, gelecek kuşakların sağlığı üzerinde meydana getireceği zararlardan kaygı duyduğunu ifade etti. 

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi ve Prof.  Dr. Sevil Atasoy, Kanada’nın 17 Ekim 2018 tarihinde kabul ederek keyif amaçlı esrar kullanımını yasal hale getirdiği C-45 Yasası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.  

C-45 YASASI, 1961 UYUŞTURUCU MADDELER TEK SÖZLEŞMESİNE AYKIRIDIR

“Kanada, 17 Ekim 2018 tarihinde kabul ettiği C-45 yasası ile keyif amaçlı cannabis (esrar) kullanımını yasal hale getirdi. Bu uygulama, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin uymakla yükümlü olduğu sözleşmelere ters düşmektedir" diyen Prof. Dr. Sevil Atasoy, "C-45 Yasası, Kanada’nın da imzaladığı ve uyuşturucuların sadece bilimsel ve tıbbi amaçlarla üretim, imalat, ithalat, ihracat, dağıtım ve ticaretine izin veren 1961 Uyuşturucu Maddeler Tek Sözleşmesi’ne aykırıdır" dedi. 

PROF.DR. SEVİL ATASOY: KANADA'NIN KARARI GELECEK KUŞAKLAR AÇISINDAN KAYGI VERİCİ

Sözleşmelerin uygulanışını denetleyen BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) üyesi olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, Kanada Hükümeti’nin bu davranışı ile yasal ve siyasi yükümlülüklerini yerine getirmediğini, uluslararası düzeyde uyuşturucu ile mücadeleye sekte vurduğunu ve bu siyasi tercihin başta Kanada gençliği olmak üzere,  gelecek kuşakların sağlığı üzerinde meydana getireceği zararlardan kaygı duyduğunu belirtti.

INCB KURULU, KANADA İLE GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRECEK

2005-2010 yılları arasında BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Sevil Atasoy, "BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu, bu ciddi konuda Kanada Hükümeti ile istişarelerine devam edecek ve konuyu 30 Ekim – 16 Kasım 2018 tarihlerinde Viyana’da toplanacak 123. oturumunda irdeleyecektir" diyerek, kurul hakkında şu bilgileri verdi:  

INCB, bağımsız bir BM organı olup, 1961 TEK Sözleşmesi ile kurulmuştur. BM ülkelerinin imzaladığı üç adet uluslararası sözleşmenin denetimi ve ülkelerin sözleşmelere uyumunu desteklemekle yükümlüdür. 13 üyesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından beş yıllığına seçilir.
Son Güncelleme: 19.10.2018 22:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37