Sağlık: Su rahmettir, berekettir tasarruflu kullanalım

Sağlık: Su rahmettir, berekettir tasarruflu kullanalım

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Kasım 2019 Cuma 11:35
Sağlık: Su rahmettir, berekettir tasarruflu kullanalım

 

Dünya Tasarruf Günü’nde suyun da dikkatli ve tasarruflu kullanılması gerektiğini belirten İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Bu önemli günde suyun daha dikkatli ve kontrollü kullanımı için tasarruf etmek büyük önem arzetmektedir. Sahip olduğumuz kaynakların değerini bilelim, daha iyi bir gelecek için tasarruf edelim. Bu vesile ile Dünya Tasarruf Günü Kutlu olsun” dedi.

Sağlık şunları söyledi:

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü. Bu önemli günde suyun daha dikkatli ve kontrollü kullanımı için tasarruf etmek büyük önem arzetmektedir. 

Neden tasarruf ? Su, hayatımızın en önemli yaşam kaynağıdır. Varlığı ile dünyamız canlanır yokluğu ile de hayat sona erer. Maalesef dünyamız hızlı ve çarpık sanayileşme, orman yangınları ve yoğun ağaç kesimleri ile birlikte meydana gelen küresel ısınma sonucu iklim değişikliği ile karşı karşıyadır. Bunun sonucunda yağışlar azaldığı gibi ülkelerde ani ve etkili yağışlar yaşanmaktadır. Buzullarda meydana gelen erime nedeniyle denizlerin seviyesi yükselmekte, sahiller ve yerleşim alanları da sular altında kalma tehlikesi yaşamaktadır. 

Bütün bu değişikliklerin sonucu olarak her geçen gün tatlı su kaynakları da ciddi oranda azalmaktadır. Ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimiz de küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarını yaşamaktadır. Kurum olarak altyapı yatırımlarımızı yenileyerek ve teknolojik yeniliklerden yararlanarak suyun kontrollü olarak  kullanımını sağladık ve önemli oranda su kayıp kaçakların önüne geçtik.

Atıksuları yeniden değerlendirerek tatlı su kaynakları üzerindeki baskıyı azalttık. Yeni baraj ve göletler inşa ederek işletmeye aldık. Kaynak sularını kontrol altına alarak şebekeye bağladık. İhtiyaç halinde yeraltı suyundan yararlanmak için yeni kuyular açtık. Bunun yanında bölgesel illere hizmet verecek Sakarya Ballıkayalar barajı inşası devam ediyor. Bütün bunların sonucunda şehrimizin önümüzdeki on yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemi aldık ve almaya da devam ediyoruz. 

Kurum olarak bizler şehrimize ve insanımıza daha iyi hizmet için yoğun bir şekilde çalışırken, hemşerilerimizin de, dünya kalitesinde kendilerine sunduğumuz suyu daha dikkatli kullanmaları gerekmektedir. Evinizde, işyerinizde, yerleşim alanlarında, açık alanlarda suyun değerini bilerek kullanalım. Hayatımızın her anında suya önem verelim, koruyalım ve tasarruflu kullanalım. 

Kısacası sahip olduğumuz kaynakların değerini bilelim, daha iyi bir gelecek için tasarruf edelim! Bu vesile ile Dünya Tasarruf Günü Kutlu olsun.

Tasarruf rahmettir, berekettir. Kocaeli’nde su musluktan içilir ilkesi ile su gibi aziz olmanız dileklerimle.

Son Güncelleme: 01.11.2019 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37