banner55

Savaş mağduru yetim çocukları sevindirdiler

Savaş mağduru yetim çocukları sevindirdiler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Kasım 2019 Çarşamba 12:52
 Savaş mağduru yetim çocukları sevindirdiler

Marmara Müteahhitler ve İş Adamları Derneği MARİMDER’in organizasyonuyla Suriye’den ülkemize gelen savaş mağduru yetim çocuklar gezdirildi.

Bursa'da ikamet eden savaş mağduru Suriyeli çocuklar için Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, bürokratlar ve iş insanlarının katılımıyla moral gezisi düzenlendi. 
Çocuklara öne kahvaltı veridi daha sonra lunaparka götürüldü. Program Darıca Hayvanat Bahçesi gezisiyle sona erdi.

Çocukların bu güzel günü geçirmesine vesile herkese teşekkür ettiğini belirten MARİMDER Genel Başkanı M. Zeki Gedikoğlu şunları söyledi:

Siz hiç  yetim kaldınız mı ? Siz hiç  gözleri önünde babasının boğazı  kesildiğini, anne ve kız kardeşlerinin ırzına geçildiğini görüp de çaresiz kaldınız mı? Çocuklar, kalpleri duyarlı, merkezi Bursa’da olan Kalbi Selim Derneği’nin himayesinde olup, yöneticileri  ve çocukları ağırlamanın mutluluğu  içinde  olduk. 
Bugün güney sınırımızda yaşanan, etrafa kan ve barut kokuları saçılan komşumuz Suriye’deki savaştan canını zar zor kurtararak, pek çoğu da ailesini veya her şeyini kaybetmiş veya terk etmiş olarak yüz binlercesi ülkemizin değişik vilayetlerindedir.

Bu misafirlerin bir kısmı öksüz veya yetim çocuklardır. Savaşın korkunç vahşetini yaşamış bu masum çocukların narin yürekleri, yaşadıkları dehşetten dolayı yıkıcı bir hasara uğramış ve pek çoğu halen o travmanın etkisindedir. Hemen hepimizin etrafında, merhamete muhtaç bu mağdur kimselerden vardır.

Geçen haftalardan birinde bir Bursa seyahatimiz sırasında Kalbi Selim Derneği'nin bu yetimlere sahip çıktıkları çalışmaları sahada bizzat görüp oldukça duygulandık. Dernek, kayıtlı 600’ün üzerinde yetim ve muhtaç ailelere yardım elini uzatmış. İnsani ve ahlâki sorumluluk duyarak çocukları sokaktan kurtarmış eğitimlerinden, iaşe ve hatta sağlıklarına kadar, kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla pek çok konuda gönüllü olarak kendilerine takdir ve alkış hak eden bir fedakârlık ve heyecanla hizmet veriyor.

Bu yetimlerin bir kısmı ve  Kalbi Selim Derneği'nin  yöneticileri, derneğimizin misafiri oldular. Bu moral gezisine Kocaeli Milletvekili kadim ve değerli dostumuz sayın Cemil Yaman bey ile her iki derneğin yüreği sevgi dolu hizmetkârları iştirak etti. Alkışlanmayı hak eden çok güzel bir faaliyet oldu. 

Sabah kahvaltısı ile başlayan gezimiz, lunapark, hayvanat bahçeleri vs. koşuşturma ile olmasına rağmen harikaydı. Misafirimiz olan yetim yavruların o sevinçlerini görmek bile tek başına hepimizi mutlu etmeye yetti. 

Bugün yaşadığımız duygu yoğunluğunu ifade edecek kelime bulamıyorum. Bu yardımseverlik anlayışının ülkemizin her köşesinde benzerleri var. Fakat gönüllü olarak, sistemli, düzenli, aksamadan yürütülen, çok iyi organize olmuş ekip halinde devam ettirilen böylesi hizmetlerin her yerde ve yörede yeşermesini ümit ediyorum. 
İnsani, ahlâki ve toplumsal sorumluluk duyarak biz de bir şeyler yapmak istiyoruz diye düşünenlere Bursa'daki  KALBİ SELİM Derneği emsal alınabilecek çok güzel bir örnek.

Bugün Bursa'dan gelen yetimlerle ve onlara kol kanat gererek anne-baba veya abla-ağabey olan altın kalpli insanlarla çok keyifli ve güzel bir gün geçirdik. İnsanlarımızın bu yüksek hamiyeti ve erdemli davranışlarıyla iftihar ettik.

MARİMDER adına davetimize icabet eden misafirimiz Kalbi Selim Derneği Başkanı sayın Osman İpekçioğlu'na, yetim yavrularımıza ve onun şahsında küçüğünden büyüğüne, derneğin küçüğünden büyüğüne, koşan ve koşuşturan, derneğin hizmetli ve gönüllülerine, özellikle de gezi programımız için imkânlarını seferber eden  Özcan  Dal, Abdullah Örs, Mustafa Gedik, Göksel Karakurt, Erhan Varhan, Halim Yazıcıoğlu, İsrafil Kamacı, Beyazıt Güçlü, Ayhan  Yalçın, Abdullah Türkmenler, Mehmet Penbegüllü, Nesrin Soydan, Yüksel Yıldırım, İbrahim Çiçek, Asıf Işık, Havva Demir, Erkan Yalçın, Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç ve ekibine ve Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü’ne teşekkürlerimi sunarım.




Son Güncelleme: 20.11.2019 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37