banner55

Şehit Sarpkaya'nın adı Kocaeli'nde yaşayacak

Şehit Sarpkaya'nın adı Kocaeli'nde yaşayacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Mart 2019 Salı 00:35
Şehit Sarpkaya'nın adı Kocaeli'nde yaşayacak

Hakkari
Şemdinli’de 2015 yılında teröristlerin düzenlediği silahlı saldırı sonucunda şehit düşen Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın adı Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesinde yaşatılacak. 
SELMAN ÇOBAN: TÜRK OCAKLARI'NA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür vekili Selman Çoban'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programın açılış konuşmasında vatanın önemine değinen Selman Çoban, "Ülkemizin huzur ve güvenliği için görev yaparken şehit olan Ziya Sarpkaya adını yaşatmak için bir arada bulunuyoruz. Bir insanın en kıymetli varlığı nedir dersek canı diye cevap veririz. 

Bir Türk evladı en kıymetlisinden canından sadece vatanı için vazgeçer, bizlere de o kahramanların isimlerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak düşer. Hazırladığımız kütüphanenin fiziki ve donanımsal maliyetlerini üstlenen Türk Ocakları'na ve kitap bağışında bulunan bütün hayırseverlere çok teşekkür ederiz" dedi.
Yahya Kaptan MTAL Şehit Ziya Sarpkaya Kütüphanesi'nin acılışına şehidin babası Salim Sarpkaya, annesi Fatma Neriman Sarpkaya, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof Dr. Mehmet Öz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Bolu Göynük Kaymakamı Eyüp Güngör, Kocaeli Asker Alma Bölge Bşk. Albay Nadir İmamoğlu, Bolu İl Jan. Kom. Yard. Albay Erhan Varol, Bolu Aile Politikalar İl Md. Bekir Koçyiğit, Bolu İl Emniyet Md. Yard. Uğur Aykut, Kocaeli İl Milli Eğitim Md. Yard. Sadık Akar, İzmit İlçe Milli Eğitim Md. Ömer Akmanşen, Bolu Göynük Jan. Kom. Teğ. Bora Topçu, Bolu Göynük İlçe Emn. Md. Ayhan Akdemir, Kocaeli Harp Malülü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Bşk. İzzettin Cezlan, Türk-Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Bşk. Yaşar Şanlı, Eğitim-Bir Sen Kocaeli 1 Nolu Sube Bşk. Şahin Yaşlık, Eğitim-İş Kocaeli 1 Nolu Şube Bşk. Emine Çalık, Kocaeli Aydınlar Ocagı Bşk. Süleyman Pekin, İzmit Ziraat Odası Bşk. Yusuf Karaaslan, Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli şube Bşk.Taylan Bingöl, ADD Yahyakaptan şube Bşk. Yakup Gökçe, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekr. Gültekin Görüm, Tema Vakfı Kocaeli İl Bşk. Nermin Tol, Kocaeli SMMM Odası Bşk.Yard. Tülin Keçeci Güngör, şehidin yakınları, silah arkadaşları, okul müdürleri, eğitimciler ve akademisyenler katıldı.
YÜCEL ALPAY DEMİR: HAYIRLI İŞLERE ORTAK OLMALIYIZ

Kütüphanenin fiziki ve teknik donanımı üstlenen Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, "Her hayırlı işte olduğu gibi bu hayırlı işe de ortak olmalıydık. Hem yüce Allah'ın oku emri gereği hem de şehadet şerbeti içen Ziya Sarpkaya'nın adını yaşatmak için açılış günü Türk Ocaklarımız'ın 107 yıl önce kuruluş gününe denk gelen bu anlamlı günde varlıklarını Türk varlığına armağan eden aziz Türk çocuklarını bundan daha anlamlı bir şekilde yad edemezdik.
Bize bu fırsatı veren okul idarecilerimize ve şehidimizin ailesine minnettarız, Türk Ocakları olarak ortak noktaları ve sevdaları vatan olan herkesi hayırlı işlerle bir araya getirmeye, en evvela ahlaklı sonra da nitelikli vasıflı Vatansever gençler yetiştirmeye yetişenlere hizmet etmeye ömrümüz oldukça devam edeceğiz, bizim varlığımız da Türk varlığına armağandır ne mutlu Türk'üm diyene" dedi.

PROF.DR. MEHMET ÖZ: ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmet Öz; tüm şehitleri anarak, "Merhum Ziya Sarpkaya ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Biz şehitlerimize minnettarız inşallah onlar da bizden razıdır. Türk Ocaklılar olarak Vatanını milletini canından Aziz bilen gerektiğinde tereddüt etmeden tüm varlığını feda edebilecek düşünen okuyan sorgulayan Ahlaklı ve vasıflı gençler yetiştirmeye devam edeceğiz dedi.
OSMAN EKŞİ: TÜRK OCAKLILARI TEBRİK EDİYORUM

Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi ise, "Böyle tam donanımlı bir kütüphanenin bir şehidimizin ismiyle anılıyor olması gurur verici, Bu topraklarda bayrak dalgalandırmak kolay değildir. Çok bedeller ödedik yine ödememiz gerekebilir. Gelecek nesiller bu vatanın nasıl korunduğunu bilerek yetişecek. Ben hem okul idarecilerimizi hem de bu hayırlı işte katkıda bulunan Türk Ocaklıları tebrik ediyorum. Bu tür anlamlı ve faydalı faaliyetler bütün sivil toplum kuruluşlarımıza örnek olmalıdır katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 26.03.2019 11:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37