Şehitler zeytin fidanlarında yaşayacak!

Şehitler zeytin fidanlarında yaşayacak!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Nisan 2018 Pazar 15:29
 Şehitler zeytin fidanlarında yaşayacak!

Gazete
Gebze 'Her Şehide bir Zeytin fidanı' etkinliği, bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’dan vatan uğruna şehadete eren Kahramanlarımızın aziz hatıraları, Beylikdağı Mesire Alanında bulunan Şehitler Zeytinliği’nde yaşatılacak. Hayatlarının baharında evlatlarını kaybeden Şehit Aileleri düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşarken, Şehit Ailelerinin yanı sıra, milletvekilleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, bürokratlar, vatandaşlar da programa yoğun katılım gösterdi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından etkinliğin mimarı Gebze Gazetesi İmtiyaz sahibi Yunus Kahraman, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Çayırova kaymakamı Hasan Gözen ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman birer konuşma yaparak Şehit Ailelerimize sahip çıktığımızı ve onların her daim yanında olduğumuzu belirttiler. Konuşmaların ardından Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek, okunan Hatimlerin duasını yaparken, programa karılan vatandaşların gözlerinin dolduğu gözlendi. Daha sonra şehit Aileleriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. 

YOĞUN KATILIM OLDU
Programa katılanlar arasında AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Refik Tartar, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova İlçe Başkanı Ali Osman Gür, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, İYİ Parti Darıca Başkan Yardımcısı Ahmet Uysal, Dernek ve STK başkanları, Bürokratlar da yer aldı.

VEFA BORCUMUZU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ!
Programda konuşan Gazete Gebze İmtiyaz Sahibi Yunus Kahraman, "1985 yılında İsmail Kahraman’ın kuruculuğunda yayın hayatına başlayan gazetemiz 34. yaş yılını kutluyor. Gazetemiz; Milli Ve Manevi değerlerine bağlı, ülkesine sevdalı, bölgesinin ve ülkesinin çıkarlarını koruyan yayın çizgisini sizlerden aldığı güçle bu zamana kadar sürdürdüğü gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edecek. Vefaya çok önem veren gazetemiz, üstünde rahatça yaşadığımız bu toprakları bizlere canı ile emanet eden aziz şehitlerimize olan vefa borcunu ödemeyi de kendine borç bilmiştir. Gencecik yaşta toprağın kara bağrına düşen fidanlarımıza borcumuzu ödemenin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duyguyu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır" ifadelerini kullandı.

DAHA BÜYÜK UFUKLARA YÜRÜYORUZ!
Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin güçlenerek yoluna devam ettiğini ifade eden Gözen, “Burada dikilen fidanlar inşallah ebed müddet kalır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda bugüne kadar, ülkemizin geldiği nokta daha ilerilere gidiyor. Ufuklar bize dar geliyor. Daha büyük Ufuklara ve umutlara şevkle yürüyen bir ülke haline geldik. Bu vatan, bizim vatanımızdır, bu vatan namusumuzu, şerefimizi, onurumuzu korumak için önemlidir. Sadece toprak parçası olarak göremeyiz. Ecdadımızı şehit kanlarıyla sulayarak bu toprakları bizlere emanet etti. Bu vazife uğrunda canlarını seve seve feda edecek nice delikanlıların omuzlarında bu vatan ilelebet kalmaya devam edecektir.  Biz bir olduktan sonra, herkes bizim karşımıza boynunu bükerek geçmek zorunda kalacaktır" diye konuştu.
  
YAMAN: KADERİMİZ ANADOLU

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası Uluslararası siyasette rol biçen bir ülke haline geldiğini söyledi. Başta Afrin olmak üzere Türkiye’nin bir çok alanda destan yazdığını ifade eden Yaman, "Bizim kaderimiz, Anadoludur, Türkiye’dir. Bizler Anadolunun sahipleriyiz. Bizler bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dünden bugüne bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye dünün Türkiye’si değil. Dün bize rol biçiliyordu, bugün artık biz rol biçiyoruz. Dün fakir bir ülkeydik, bugün dünyanın en hızlı büyüyen ülkesiyiz. Terörle mücadele konusunda bu dönem çok başarılıyız. Dün Kurtuluş Savaşında bizlerle mücadele edenler kimse, bugünde terör örgütlerinin arkasında onlar var" dedi. 

ÇİLER: ÇOK ANLAMLI BİR PROGRAM
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, "Şehit ailelerimiz yüreklerinizden, ellerinizden öpüyorum. Allah o kınalı kuzuların yardımcısı olsun. Bütün dualarımız onlarla. Onların muzafferleri daim olsun. Eğer onlar varsa biz varız. Onlar yoksa bu vatanın bu önemi yok. Ben Gebze Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlikte bizleri bir araya getirdiler. Çok anlamlı bir program hazırlamışlar.  Bizim bundan yapacağımız şey onları dualarımızla anmaktır. İnşallah bu program çoğalır. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi, 'Toplu attıkça yürekler onu top bile sindiremez' diyerek sözlerime son veriyorum" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 01.04.2018 15:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37