Tarım Şurası için 22 binden fazla öneri geldi

Tarım Şurası için 22 binden fazla öneri geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Kasım 2019 Cumartesi 20:55
Tarım Şurası için 22 binden fazla öneri geldi

 


(BSHA)-
21 Kasım’da yapılacak olan III. Tarım Orman Şura'sı için geri sayım başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı, şura için açılan ‘Görüşünü Bildir Platformu’na şu ana kadar 22 binden fazla öneri geldiğini açıkladı.

15 yıl aradan sonra Kasım ayında yapılacak olan Şura ile Tarım ve Ormana dair 25 yıllık yol haritası belirlenecek. Tarım ve Ormana dair kısa, orta ve uzun dönem stratejileri belirleyecek olan III. Tarım Orman Şurası, Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olarak da dikkati çekiyor. 
Hem bakanlık internet sayfasında yer alan Görüşünü Bildir platformu hem telefon mesajı hem de elektronik posta ve ÇKS’ye (çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı 1.6 Milyon çiftçimiz ve sektörün tüm paydaşlarından Şura için öneriler gelmeye devam ediyor. Bakanlık internet sayfasında yer alan tarimormansurası.gov.tr Görüşünü Bildir Platformu'na şimdiye kadar 22634 öneri geldi.

TÜM ÖNERİLER TEK TEK İNCELENİYOR

Devam eden süreçte bin 611 kişiden oluşan 21 adet çalışma grubu mesaisine devam ediyor. Kimi zaman çiftçimizin, vatandaşımızın da bizzat katıldığı 3 aylık istişare sürecinin ardından raporlama aşamasını sürdüren 21 çalışma grubunda, görüntülü ve yazılı iletilen bütün öneriler tek tek inceleniyor. 
Çalışma Grupları konuları ile ilgili; güçlü ve zayıf yönleri dikkate alarak, öncelik sırasına göre maddeler halinde Hedefler ve Stratejileri belirleyip, rapor halinde sunacak. 
Hazırlanacak raporlarla, Tarım ve Ormancılığın 25 yıllık yol haritasını belirleyecek olan sonuç bildirgesi, 21 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak toplantıda kamuoyuna duyurulacak. 

Son Güncelleme: 02.11.2019 20:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37