Tayyip Erdoğan'ın partisinde siyaset yapmak

Tayyip Erdoğan'ın partisinde siyaset yapmak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ekim 2018 Çarşamba 23:04
Tayyip Erdoğan'ın partisinde siyaset yapmak



Son günlerde Türkiye'de meydana gelen gündem maddelerine yetişmek adeta imkansız. Sabah saatlerinde başlayan ve gün sonuna kadar devam eden gündem maddesi artık kalmadı. Saat başı değişen gündem ve bu gündemlere bağlı olarak gelişen hadiseler herkesi şaşkına çevirmiş durumda.

Bir medya mensubu, bir yazar, bir düşünür olarak bizim de meydana gelen bu gündem maddeleri ile ilgili olarak elimizden geldiği ölçüde bildiklerimizi kamu oyu ile paylaşmaya, bizi takip eden okuyucularımıza, dinleme zahmetinde bulunan dostlarımıza aktarmaya çalışıyoruz.

Biz yıllar yılı gazetecilik mesleği ile siyaseti birlikte götürmenin mücadelesini vermiş birisiyiz. Hayatımızın nerede ise tamamı ülkücü hareket bünyesinde geçtiği ve ülkücü hareketin temsilcisi durumunda olan MHP’de siyaset yapmayı benimsemiş birisi olarak olaylara hep bu pencereden bakmak durumunda olduk.

Ancak geldiğimiz noktada kendi adımıza siyaseten bir tıkanıklık ile karşı karşıya kaldığımızdan, biraz da tekrar düştüğümüzden ve kendi kendimizi kandırmanın bir faydası olmadığına inandığımızdan  2012 yılının Kasım ayı itibarı ile MHP'den ayrılmak gerektiğinin farkına vardık ve düşündüğümüzü de hayata geçirmek için gerekli adımları atma kararı aldık.

Yakın çevremiz ile birlikte kamuoyunun da bildiği gibi biz epey bir zamandır AK Parti üyesiyiz.  AK Parti’ye üye olduğumuz andan itibaren de parti programı uyarınca genel merkezimizin koyduğu kurallar çerçevesinde hareket etmeye başladık.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bir taraftan İYİ Parti'de görevli arkadaşlarımız, diğer taraftan MHP’deki arkadaşlarımız, bir taraftan da CHP’li dostlarımız kendi dünya görüşlerine göre yanlış gördükleri olayları anında bize yönlendiriyor. Yönlendirirken de "Yüksel Ercan bu konu hakkında yap bakalım bir yorum diyerek" bizi köşeye sıkıştırmanın hesabını yapıyorlar.

Biz bu sütunlarda birkaç kez daha belirtmiştik. Biz siyaset yapan herkesin fikrine saygı duyuyoruz, hepsinin de Türkiye üzerine değerli fikirleri olduğunu kabul ediyoruz. Bu fikirlerin hayata geçmesi adına da dostlarımızın savunduğu dünya görüşünün temsil edildiği siyasi partilerinin iktidara gelmesi gerektiğini hemen her platformda seslendiriyoruz.

Bizim arkadaşlarımızın, dostlarımızın fikirlerine değer verdiğimiz kadar onların bizim fikirlerimize değer vermediklerini her geçen gün biraz daha acı bir şekilde anlıyoruz. Biz 2012 yılının Kasım ayından itibaren MHP’de yokuz. CHP’li dostlarımıza hiçbir konuda sözümüz yok, İYİ Parti’deki arkadaşlarımızın dostlukları bir tarafa, parti ile herhangi bir bağımız da olmadı, beraberliğimiz de.

Biz AK Parti’nin bir üyesiyiz. Uzun sayılabilecek bir süredir de AK Partiye üye olmaya çalışıyoruz. Birkaç gün önce de yazdığımız gibi sağ olsun İrfan Ayar’ın gayretleri sonucu parti üyesi olduk, bundan da çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Biz MHP’de siyaset yaparken de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasetini çok beğenir, bu beğenimizi de hemen her platformda çevremize anlatırdık. Kasımpaşa ilçe başkanlığı ile başlayan bir siyasi yolculuğun, il başkanlığı, İstanbul belediye başkanlığı, milletvekilliği, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve en sonuna başkanlık makamına kadar uzanan bir noktaya gelmesi her kula nasip olmuyor ki.

03 Kasım 2002 tarihi itibarı ile partisini iktidar yapan ve o gün bu gündür iktidarını devam ettiren, çok sayıda belediye başkanlığının kazanılmasında en büyük rolü oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olmak, partisinde siyaset yapmak bizim için de son derece önemli bir kazanım.

Diğer partilerde, bilindiği gibi partililerin çalışması sonucu partilerin genel başkanları rahat ediyor ancak taraflı tarafsız herkesin kabul edeceği 03 Kasım 2002 tarihinden itibaren bir tek Tayyip Erdoğan’ın olağanüstü karizması ve liderliği ile binlerce insan milletvekili oldu, bakanlık koltuğuna oturdu. On binlerce insan belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ve üst düzey bürokrat oldu.
Böyle bir liderin partisinde belediye başkanı olarak siyaset yapmak  bizim için olağanüstü bir statü olacaktır. Partiye üye olmadan önce de bu niyetimizi açık-seçik bir şekilde ifade ettiğimiz için, şimdi de aynı noktada olduğumuzu belirmekten bir an bile geri durmayacağız.

Ancak bu isteğimizin yerine gelmemesi durumunda da 2012 yılından itibaren Tayyip Erdoğan’ın siyasetini beğenen-benimseyen-taktir eden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve AK Parti üyesi olarak Tayyip Erdoğan’ın yanında durmaya, ona yük olan değil, yükünü alan bir partili olarak katkı sunmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna bir kez daha ilan olunur.
Son Güncelleme: 24.10.2018 23:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37