banner55

Temizlik işi ile kandırıp fuhuşa zorladılar

Temizlik işi ile kandırıp fuhuşa zorladılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2017 Cuma 13:20
  Temizlik işi ile kandırıp fuhuşa zorladılar


KOCAELİ'de, yurtdışından temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle kandırdıkları kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 7 kişi polisin operasyonu ile yakalandı. 5 kadın sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri Çayırova, Darıca ve Kandıra ilçelerinde yaklaşık 2 ay süren takibin ardından Kocaeli merkezli olmak üzere İstanbul, Kayseri ve Nevşehir illerinde operasyon düzenledi. 

Operasyonda aralarında daha önce çeşitli suçlardan kaydı bulunan E.S., C.Z., S.Ç., M.M., A.B., M.E.Y. ve O.B. isimli 2'si kadın 7 şüpheli ile Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan uyruklu fuhuşa zorlanan 5 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca ve ajandalar ele geçirildi. 
Temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle Türkiye'ye getirilen kadınlardan ülkeye giriş ücreti olarak 4 bin dolar istenerek kadınların borçlandırıldığı, pasaportlarına el konularak, borçları karşılığında fuhuş yapmaya zorlandıkları tespit edildi.

7 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, fuhuşa zorlanan 5 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 18.08.2017 13:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37