Toltar: Eylül'ler, Leyla'lar ölmesin

Toltar: Eylül'ler, Leyla'lar ölmesin

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Temmuz 2018 Perşembe 10:04
Toltar: Eylül'ler, Leyla'lar ölmesin

Dilovası Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı önceki gün Dilovası Belediyesi toplantı salonunda Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Toltar meclis toplantısında şunları söyledi:

Geçtiğimiz ay ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir seçim süreci yaşadık. 24 Haziran'da yapılan seçimlerle ülkemiz yeni bir yola girdi. Ülkemiz yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yönetilecek. İnşallah bu seni sistemle ülkemiz kalkınma hamlesine daha hızlı devam edecek ve ülkemiz daha güçlü bir şekilde büyüyecektir.
 
Kazasız belasız sağduyu ile gerçekleşen seçimler sonucunda halkımız yine Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye güvendiğini göstermiş ve iktidar çoğunluğunu vermiştir. AK Parti yine dünya çapında büyük projelerine devam edecektir. 

Tabi bunun sonucunda hem ilçemizde geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan Cemil Yaman kardeşimiz ve diğer milletvekillerimize ikinci dönemde milletvekilliği görevine layık görülmüşlerdir. İnşallah yeni dönemde ülkemize, Kocaeli'ye ve ilçemize güzel hizmetler yapacaklarına inanarak hayırlı olmasını diliyorum.

HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ
Ülkemizde yaşanan gelişmelerle birlikte bizde ilçemizde söz verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Havuzumuzun temeli atıldı. Batı Kavşağı'nın yeni düzenlemesinin temelini attık. Semt konaklarımız devam ediyor. Kapalı semt pazarımız proje aşamasında, doğalgaz çalışmasında göreve geldiğimizde 18 kilometre döşenmiş doğalgaz hattı varken şimdi bu rakam 120 kilometre mesafede. 

Bağdat Caddesi ikinci etabıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlçemizde bazı bölgelerde elektirk tellerinin yer altına alınması için Ankara'da görüşmelerimiz devam ediyor. Hastane yeni bağlantı yoluyla iligli biz çalışmamızı bitirdik. Büyükşehir Belediyemiz orda çalışmaya başlayacak. Seçim beyannamemizde olan ve olmayan bir çok çalışmamızı yaptık yapıyoruz.

İMAR BARIŞI BİR REFORMDUR
Konuşmasında İmar Barışı ile ilgili olan çalışmalara da değinen Başkan Toltar, "Şimdi ilçemiz için önemli bir süreç olan İmar Barışı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ülkemiz ve özellikle ilçemiz açısında oldukça önemli bir çalışma olan İmar Barışı ile vatandaşlarımız ve ilçemiz rahat bir nefes alacak.
 
İlçemizin %30'u ve diğer birçok arazi ve konut 2B kapsamında olduğu için sürekli sorunlar yaşanıyordu. Bu İmar Barışı hem ilçemiz hem ülkemiz için büyük bir reformdur. Bizde vatandaşımızın mağdur olmaması için anında vatandaşımıza yardımcı olacak bir ofis kurduk. Halkımız da büyük ilgi gösteriyor. Halkımız bu süreçten oldukça mutlu"dedi.

EYLÜL'LER, LEYLA'LAR ÖLMESİN
Gündeme dair olarak son açıklamasında ise kaçırılan ve öldürülen küçük çocuklara değinen Başkan Toltar, "Ülkemizin sosyal bir sorunu olan kaçırılan ve öldürülen küçük çocukların durumu hepimizi derinden üzmüştür. Masum bedenleri katledenler umarım adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılır. 
Büyük bir üzüntü yaşadığımız bu sorunda inşallah bundan sonra Eylüller, Leylalar, Ayşeler kaçırılmasın. Eylüller, Leylalar, Ayşeler ölmesin istiyoruz. Tabi son yaşadığımız Leyla'nın ölümü bizleri ayrıca derinden üzmüştür. Meclis üyesi arkadaşımız Enver Aydemir'in de akrabası olan Leyla Aydemir'in 18 gün sonra ölü bulunması hepimiz derinden üzmüştür. Meclis üyesi arkadaşımıza ve Aydemir ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum"dedi.

MECLİS EYLÜL'DE TATİL
Gündeme dair konuşmasının ardında meclis gündemine geçen Başkan Toltar, gündem de yer alan 9 gündem maddesi ve 2 gündem maddesi meclise sundu. 11 Gündem Maddesi meclis üyelerinin oyları ile meclisten geçerken gündemin son maddesinde yer alan Meclis yıllık tatilinnin belirlenmesinde ise meclis üyelerinin ortak kararı ile Eylül ayında gerçekleştirilmesine karar verildi. Mecliste ayrıca gündem dışı Orhangazi Mahallesi'nde yeni açılan semt konağına Şehit Emin Durmuş'un adının verilmesi meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.      

Son Güncelleme: 05.07.2018 10:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37