TÜBİTAK'ın FETÖ imamı ve üyeleri Adliye'ye sevk edildi

TÜBİTAK'da çalışan 22 kişi Adliye'ye sevk edildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ağustos 2016 Pazartesi 21:35
TÜBİTAK'ın FETÖ imamı ve üyeleri Adliye'ye sevk edildi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) FETÖ imamı Ö.O. ve mühendislerin de aralarında bulunduğu kurumda çalışan 22 kişi Adliye'ye sevk edildi.

FETÖ soruşturması kapsamında TÜBİTAK'a operasyon düzenlenerek, örgüt üyeleri gözaltına alındı. Yakalanan örgüt mensuplarının cemaate ait okullarda eğitim gördükleri, yurtlarında kaldıkları, örgüt ile orta okul seviyesinde tanıştıkları, sorumlu imamlar vasıtası ile zeki olanlarının üniversitelerin elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendislikleri bölümlerine yönlendirildikleri tespit edildi. 

Buralarda cemaat evlerinde kaldıkları evlerde abi ve semt sorumlusu pozisyonlarında örgütsel faaliyette bulundukları ve her ay himmet adı altında örgüte 300 lira finansal destek sağladıkları tespit edildi. TÜBİTAK imamı Ö.O.'nun örgüt üyeleri ile iki özel program üzerinden haberleştiği ve örgüte ait banka hesaplarının da bulunduğu, gizli projelerde görev aldığı belirlendi.

Gözaltına alınan TÜBİTAK imamı Ö.O, aralarında mühendisler ve TÜRKSAT yayınlarını kesmek için içeri girmeye çalışırken yakalanan Burhan Güneş'in TÜBİTAK'ta çalışan eşi ve kurum çalışanları olmak üzere 22 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi. 

 
Son Güncelleme: 15.08.2016 21:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37