Türk Cihan hâkimiyeti ülküsü 'Kızıl Elma'

Türk Cihan hâkimiyeti ülküsü 'Kızıl Elma'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Mayıs 2018 Cumartesi 21:25
 Türk Cihan hâkimiyeti ülküsü 'Kızıl Elma'
10. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonu’nda yazar Gazi Karabulut, Kızıl Elma mefkûresini anlattı.

10. Kocaeli Kitap Fuarı Akçakoca Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta yazar Gazi Karabulut, “Kızıl Elma” mefkûresini anlattı. Kocaeli Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir ve ocak mensuplarının katıldığı konferansta Kızıl Elma ülküsünün anlatılmasının milliyetçi münevverlerin bir görevi olduğunun altını çizdi.

TÜRK CİHAN HÂKİMİYETİ


Karabulut, "Türkler devletleşmeye başladığı Hun İmparatorluğuyla yönlerini batıya çevirmişlerdir. Oğuz Kağan’ın dediği gibi Tanrının yeryüzündeki gölgesi olan kağan adaleti yaymakla ve cihana hâkim olmakla görevlidir. Türk Cihan hâkimiyeti mefkûresi iken Kızıl Elma, Saltuk Buğra Han ile birlikte Türklerin Müslüman olmasıyla Allah’ın adını yeryüzünde yaymaya dönüşüyor. Sultan Alparslan’la birlikte Türklerin Kızıl Elması İstanbul’un fethiyle bütünleşti" dedi. 

KIZIL ELMA RUH BÜTÜNLÜĞÜDÜR


"Kızıl Elma, İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan’ın yeni Kızıl Elması Roma olmuştur. Türk Milliyetçilerinin Kızıl elması ne olmalı?" sorusunu soran Karabulut, "Kızıl Elma bize ruh bütünlüğü vererek Türk Milletinin sürekli dinamizm, dirilik kazanmasını sağlamıştır. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye ve Türk Birliği kurmak yeni Kızıl Elma hedefimiz olmalıdır" ifadesini kullandı. 
Başbuğ Alparslan Türkeş’in askeri ve siyasi hayatı boyunca karşılaştığı engelleme ve zorluklara rağmen yılmadan mücadele ettiğine değinen Gazi Karabulut, "Başbuğ Türkeş’in bu mücadelesi Kızıl Elmadır" dedi. Konferans sonunda Kocaeli Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir tarafından yazar Gazi Karabulut’a plaket takdim edildi. 

Son Güncelleme: 12.05.2018 21:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37