banner55

Türk Metal Sendikası'nın Çayırova Şubesi kapatıldı, Gebze görevden alındı

Türk Metal Sendikası'nın Çayırova Şubesi kapatıldı, Gebze görevden alındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Kasım 2017 Salı 21:25
 Türk Metal Sendikası'nın Çayırova Şubesi kapatıldı, Gebze görevden alındı


Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nden  Çayırova ve Gebze şubelerine operasyon. 24 işyerinde örgütlü olan ve 5500 üyesi bulunan Çayırova şubesi kapatılırken, Gebze şube yönetimi de görevden alındı.

İŞÇİLER ŞUBELERİNİ VE YÖNETİCİLERİNİ GERİ İSTİYOR
Sanayi ve emekçi kenti Gebze ve Çayırova’da bir çok sanayi kuruluşunun örgütlü olduğu Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler, şubelerini ve eski başkanlarını geri istiyor. Türk Metal Sendikası Çayırova şubesi olağan kongresine 2 gün kala genel merkez yönetimi tarafından kapatılması, sendikanın şube yönetimini ve bu şubeye örgütlü işçileri çaresiz bıraktı.

ÖRGÜTLÜ 5500 İŞÇİSİ OLAN ŞUBE KAPATILDI
Çayırova şubesinin kapatılması bu şubeye örgütlü yaklaşık 5500 üyenin yarısının Pendik şubesine verilmesi, yarısının ise Gebze şubesine kaydırılmasını öğrenen işçilerin ayaklandı. İşçilerin, şubelerinin ve şube başkanlarının geri verilmesini aksi taktirde sendikadan istifa edeceklerini belirtmeleri ile başlayan işyerlerindeki huzursuzluk devam ediyor.

KONGREYLE GELEN KONGREYLE GİTMELİ
Şubeleri kapatılan işçiler sendika yöneticilerine karşı mücadelelerini sürdürürken kongreyle gelen başkan ve yöneticilerin kongreyle gitmeleri gerektiğine inandıklarını ifade ederlerken, "Kongreyle alamadıkları başkan ve yöneticilerimizin hangi anlayışla görevden alındığı, hangi sendikanın anlayışına sığar anlamak istiyoruz" dediler.

GEBZE ŞUBE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI
Türk Metal Sendikası Genel Merkezi, Gebze Şubesi başkanı Şeref Özcan ve yönetimini görevden alırken, Gebze şubesi başkanlığına Kırıkkale’den Mustafa Teke’yi atadı.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Gebze Şubesi’ne bağlı işyerlerinde çalışan Türk Metal Sendikası üyeleri, eski başkan ve yöneticilerinin görevlerine geri iade edilmesi için seslerini yükseltirken, bunun olmaması halinde  sendikadan istifa edeceklerini bildirmeleri ile sendika ve işçiler arasında gerginlik yaşandığı ifade ediliyor.
Haber: Özden Demirci 


Son Güncelleme: 21.11.2017 21:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37