Türk Ocağı ve BAYŞAD zor durumdaki müslümanları unutmadı

Türk Ocağı ve BAYŞAD zor durumdaki müslümanları unutmadı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:36
   Türk Ocağı ve BAYŞAD zor durumdaki müslümanları unutmadı

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ve Bağımsız Yazarlar Şairler Derneği (BAYŞAD) her yıl gerçekleştirdikleri geleneksel zeytin ekmek ve su iftarının bu yıl 6.sını yaptılar.

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda düzenlenen iftar ile başta Doğu Türkistan, Musul, Kerkük ve Kudüs olmak üzere tüm dünyada yaşanan zulümlere ve imkansızlıklara dikkat çektiler.

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve Bağımsız Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Hafız Osman Saraç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, KMKB ve Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı Kocaeli Başkanı Süleyman Pekin, Saadet Partisi Belediye başkan adayı Nihat Yıldız, İYİ Parti il yöneticisi Harun Oruç, gençlik kolları başkanı Serkan Şanlı, dernek yöneticileri ve çok sayıda Türk Ocaklı üniversite öğrencisi katıldı.
Yaklaşık 20 gün önce vefat eden Şair Feryadi Ali Osman Yıldızı'nda unutulmadığı iftar öncesi konuşan Yücel Alpay Demir şöyle konuştu:

Geçtiğimiz yıllar boyunca mazlum coğrafyaların sayısında azalma olmadığı gibi maalesef her geçen gün yenileri eklenmekte. Bu mazlum coğrafyaların ortak özelliği hemen hemen hepsinin Türk ve müslüman olmaları.

Hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki Türk milleti birlik ve beraberliğini sağlamlaştırıp ötekileşmenin önüne geçip, eskisi kadar güçlü olmadığı sürece dünyada yaşanan, yaşanmak zorunda bırakılan zulüm ve gözyaşı dinmeyecek. 

Sadece kendimiz için değil dünyaya nizam getirmek için güçlü olmak, bir ve beraber olmak zorunluluğumuzu unutmamalıyız.
Dünyalık çıkar ve beklentileri için birlik ve beraberliğimize zarar verenleri, bir gurubun veya bir kesimin çıkarlarını bütün milletimizin çıkarlarından üstün tutup milletimizi ayrıştıranları, sadece nefsi ve dünyalık çıkarları için yaşayan duyarsız sözde bazı müslümanları yüce Allah’a havale ediyoruz.

Bugün başta Doğu Türkistan olmak üzere zulüm altında zor şartlarda Ramazan ayını yaşamaya çalışan hatta Türk ve müslüman oldukları için oruç tutmaları, ibadet etmeleri ahlaksız, aşağılık, insanlık yoksunu Çin yönetimi tarafından yasaklanan tüm engellemelere ve işkencelere rağmen ibadetini yapan soydaşlarımız ve dindaşlarımız var.

Ramazan ayı, sahur ile iftar arasında aç kalıp, her akşam başka bir mükellef sofrada iftar açmak değildir. Bu mübarek ay vesilesi ile gizli gizli zeytin ekmek ve su ile iftar açan veya savaş ortamında iftar saatinde dahi can güvenliği olmayan soydaşlarımız var. Bu iftar ile onları bu yıl da unutmadığımızı göstermek istedik. İftarımıza katılan duyarlı herkese teşekkür ediyorum.

Son Güncelleme: 20.05.2019 16:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37