Türk Ocakları Kocaeli Şubesi helva dağıttı

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi helva dağıttı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Eylül 2019 Cumartesi 22:30
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi helva dağıttı

 

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Muharrem ayı dolayısıyla Sabri Yalım Parkı’nda açılan stantta vatandaşlara helva dağıttı.

Yaklaşık 1000 kişilik helva dağıtımı öncesi konuşan Türk Ocakları Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Yaşantısıyla, davranışlarıyla, cesaretiyle yalnızca İslam alemine değil, tüm insanlığa örnek olan, haksızlığa, zulme boyun eğmeyen, Peygamber efendimizin torunu, 4’üncü halife Hz. Ali’nin oğlu, Hz. Hüseyin ve beraberindeki çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan müslümanlar; Irak’ın Küfe şehrinde Yezid’in zulmünden bıkan müslümanların davetine icabet etmek için yola koyulduğu sırada 10 Ekim 680 yılında Muaviye’nin oğlu Yezid’in ordusu tarafından Kerbela Çölü’nde pusuya düşürülerek şehit edilmiştir. Şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyoruz" ifadelerini kullandı.
MUHARREM AYI YAS AYIDIR

"Bunun içindir ki Muharrem ayı yas ayıdır" diyen Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından sizlere ikram edilen helvalar bu yas ayı vesilesiyledir. Yüce Allah Hz. Hüseyin ve beraberindeki müminlerin şehadetlerini kabul eylesin. Muharrem ayında tutulan oruçlar, edilen dualar kabul olsun. Müslümanlar da bu üzücü olayı örnek alarak İslam karşıtlarının ve onların maşası müşriklerin-münafıkların, müslümanların üzerlerinde oynadığı oyunlarına karşı uyanık olsunlar. Kerbela hadisesinin nedenleri anlaşılır ise İslam dünyasının bugün içerisinde bulunduğu sorunlar çözülür.

BBP İl Başkanı Remzi Kaya, Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Türkçüler Derneği Başkanı Özer Mert Özdemir, Türk Eğitim Sen Şube Başkan Vekili Feyzullah Divli ve Türk Ocağı üyelerinin katıldığı helva ikramına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Son Güncelleme: 15.09.2019 11:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37