banner55

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Kırım sürgünü ve soykırımını kınadı

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Kırım sürgünü ve soykırımını kınadı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Mayıs 2019 Cumartesi 18:57
 Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Kırım sürgünü ve soykırımını kınadı


Türk Ocakları
Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Arha ve Taner Çetinkaya ile Derince'de, Kırım soykırımı için yapılmış anıtın önünde, 1944 yılında Kırım Türkleri'ne yapılan sürgünü ve soykırımı kınadılar.

Yücel burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Allah'ın dinine ve insanlığa hizmeti ülkü edinen necip Türk milletine var olduğu günden beri insanlık dışı saldırılar ve soykırım girişimleri hiç eksik olmamıştır.

Kırım'da, Ahıska’da, Balkanlar’da, Özbekistan’da, Suriye’de, Irak’da, Azerbaycan’da ve Doğu Türkistan’da yaşayan ırkımız, hatırlamak bile istemediği pek çok acıya sahip olmasına rağmen, şerefli tarihi ile savaş meydanında dahi asaletli davranışları ile hatırlanmaktadır. 

Muhakkak yaratılan her canlı şerefli yaratılmıştır ancak var oluşundaki şeref, haysiyet ve merhamet duygusunun sorumluluğunu her millet yüce Türk milleti gibi sahiplenmemiş, sürdürememiştir.

Yüce Türk milletinin savaşlarda emsallerine karşı gösterdiği merhamet maalesef düşmanlarımız tarafından savaş dışında, Türk milletinin kadın, çoluk, çocuk ve yaşlılarına dahi gösterilmemiştir.

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi olarak yaşadığı coğrafyanın onur timsali olan Kırım Türkleri'ne 18 Mayıs 1944’de uygulanan insanlık dışı soykırımı ve insanlık dışı şartlarda mecbur edilen sürgünü lanetliyor, şehit olanları rahmet minnet ve dua ile anıyoruz.

Bu sürgün ve soykırımı gerçekleştiren dönemin Sovyetler Birliği'ni yani bugünkü adıyla Rusya’yı yaptıkları insanlık dışı katliamlardan dolayı kınıyor ve lanetliyoruz.

Yüce Türk milleti ve devletimiz bilmelidir ki, İslam dünyasının sorunlarına ve dünyada cereyan eden olaylara harcadığımız enerjiyi, zamanı ve parayı Türk soydaşlarımıza ve turan coğrafyamıza harcarsak o zaman eski günlerimize geri döner, o zaman İslam coğrafyasına adalet, huzur ve barış getirebiliriz.

Bu duygu ve düşünceler ile Kırım'ın tekrar özgür ve bağımsız bir Türk devleti olmasını arzu ettiğimizi belirtir, Türk Ocaklılar olarak Kırım davasına bir Mustafa Abdül Cemil Kırımoğlu gibi sahip çıkacağımızın bilinmesini arzu ederiz.


Son Güncelleme: 18.05.2019 19:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37