Türk Ocaklı kadınlardan anlamlı program

Türk Ocaklı kadınlardan anlamlı program

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mart 2019 Perşembe 22:38
 Türk Ocaklı kadınlardan anlamlı program

Türk Ocaklı, Aydınlar Ocaklı, Yesevi Ocaklı ve Bayşad mensubu şair kadınlar, Türk Ocakları Kocaeli Şubesi'nde bir araya gelerek Regaip Kandili ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü birlikte kutladılar. 

Programa Seka Camii İmam hatibi Serkan Vardar'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve edilen dualar ile başlandı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Yesevi Ocağı başkanı Eren Elmalı, Türk Diyanet Vakıf Sen Yöneticisi Numan Uysal ve Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir'in dinleyici olarak katıldığı program, Türk Ocağı Başkan Yardımcısı Sezin Türkkal'ın yaptığı basın açıklaması ile devam etti.
Sezin Türkkal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Günümüz kadınlarının şiddet dahil olmak üzere yaşadığı tüm sorunların çözümü yine kadınların elindedir. Onlara Türk örf adet gelenek ve göreneklerine uygun evlatlar yetiştirip onları Türk milliyetçilerinin hizmet verdiği bu ocaklara göndermelerini tavsiye ederiz. 

Çünkü Araplar dahil diğer pek çok toplumda eşit birey sayılmayan kadınlar, Türk milletinde baştacı ve ailenin en önemli ferdidir. Türklük şuuru ile yetişemeyen neslin vahim durumu ortadadır. Kurtuluş fabrika ayarlarımız olan Türklük bilinci ile İslam ahlakına dönmekle mümkündür.

Programın son bölümünde, Dilek Dila Mert, Ayşe Hicret Güdük, Gülay Gürsoy, Fetilay Kurt, Hülya demir, Canan Cibelik, Nermin Güner, Hülya Efe Dalfidan, Yasemin Güney Albayrak, Songül Kılıç, Sevil Kılıç, Şükran Demiralay, Gülay Kurt ve Gülay Kurt'un ögrencilerinin kadına ve vatana yönelik duygu dolu şiirlerin okunmasıyla son buldu.
Son Güncelleme: 09.03.2019 22:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37