Türkçe'nin yaygınlaştırılması için sınıflar açılacak

Türkçe'nin yaygınlaştırılması için sınıflar açılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Aralık 2016 Perşembe 12:55
  Türkçe'nin yaygınlaştırılması için sınıflar açılacak



TDBB’nin Aralık ayı Yönetim Kurulu toplantısı Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı da üye belediyelerin olduğu ülkelerde Türkçe sınıflarının açılmasına daha fazla ağırlık verilmesi de kararlaştırıldı.

 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) Aralık ayının Yönetim Kurulu Toplantısı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, üye olan ve ihtiyaç duyulan yerel yönetimlerin kendi ülkelerinde daha çok Türkçe dili sınıfları açılması konusuna ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.
 
YABANCI ÜLKELERİN TEMSİLCİLERİ DE KATILDI
TDBB Aralık 2016 Yönetim Kurulu toplantısına Türkiye'nin dışında Azerbaycan, Bosna Hersek, KKTC, Kırgızistan ve Moğolistan’dan oluşan ülkelerin yerel yönetimlerin temsilcileri de katıldı. TDBB Yönetim kurulunda uzun yıllar görev alan Azerbaycan Adalet Bakanlığı Belediyeler Çalışma Merkezi Başkanı ve TDBB Eşbaşkanı Mehdi Selimzade, Vali olması nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Kısa bir veda konuşması yapan Selimzade, “TDBB’in üye ülkelerde gerçekleştirdiği emek dolu çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. İnşallah TDBB bundan sonra da aynı kararlılıkla varlığını bu coğrafyada sürdürecektir” dedi. Başkan Karaosmanoğlu’da Selimzade’ye bir teşekkür plaketi vererek yeni görevinde başarılar diledi. 
 
TDBB’NİN DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER
Kırgizstan’tan gelen yerel yönetimlerin ve üye belediyelerin temsilcileri de, Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetimine ata yurdu Kırgızistan’a gerçekleştirdikleri gerek belgi paylaşımı gerekse proje destekleri konusunda teşekkür ettiler. Kırgız heyet, bundan sonra gerçekleştirecek projelerde kırsal alanların kalkınması ve buna bağlı olarak çalışmaların sürdürülmesinin öneminden bahsetmeyi de ihmal etmediler.

Bunun yanı sıra Saraybosna Novi Grad Belediye Başkanı ve TDBB Yönetim Kurulu Üyesi Semir Efendiç’de, “TDBB’nin ve Türkiye’de ki resmi kurumların Bosna Hersek’te gerçekleştirdikleri köprüler başta olmak üzere ortaya koyulan birçok proje hem ekonomik hem de tarihi açıdan çok önemlidir” açıklamasını yaptı.
 
TÜRKÇE’NiN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN SINIFLAR AÇILACAK
TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yönetim kurulu toplantısında Türkçe’nin yaygınlaştırılması için kurs merkezleri ve okullarda sınıfların açılması için de çalışma başlatılması noktasında karar verildi. Türkçe’nin ortak dil olma konusunda tüm üye belediyelerin çalışma yapması gereğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Kocaeli’de gerçekleştirilecek 19-24 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için üye belediyelerin destek vermesini arzu ettiğini ifade ederek, “Kendi şehrinizde ki ve bölgenizde ki yavrularımızı yaptığımız bu anlamlı festivale bekliyoruz” ifadelerini kullandı. TDBB Aralık ayı yönetim kurulu toplantısı gündemin diğer maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 



Son Güncelleme: 29.12.2016 13:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37