Tuzla'nın doktoru Şadi Yazıcı

Tuzla'nın doktoru Şadi Yazıcı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Ocak 2019 Pazartesi 11:11
 Tuzla'nın doktoru Şadi Yazıcı


Biz 1985
yılından itibaren Gebze’de ikamet ediyoruz. Bilindiği gibi Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan Gebze’de akşam olup hava kararmaya başladığı andan itibaren hayat bitiyor ve kent  bir karanlığa bürünüyor.

Bu sebeptendir ki yıllar yılı Gebze ve çevre  yerleşim merkezlerinde yani Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda iş yapan, mesai harcayan kim varsa beraberindeki arkadaşları ile Tuzla’nın yolunu tutuyor, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Tuzla’da kalıyor, çoluk çocuk sahili dolaşıyor, yurt içinden ya da yurt dışından gelen misafirlerini Tuzla’da ağırlıyor ve bundan da büyük bir keyif alıyor.

İşin doğrusu biz de çok uzun yıllardır Gebze’de bulunan ve mesleği gazeteci olan bir vatandaş olarak akşam saatlerini özellikle de Cumartesi, Pazar günlerini ev halkı ile ya da arkadaşlarımız ile birlikte Tuzla’da geçirmenin hesabını yapıyoruz.

Son yıllarda değişen, gelişen Türkiye ile birlikte Tuzla’nın da değiştiğini ve olağanüstü bir gelişime gösterdiğini de zaten ister Gebze tarafından, ister İstanbul tarafından ilçenin sınırlarına girdiğiniz andan itibaren anında fark ediyorsunuz. Özellikle akşam saatlerinde ışıl ışıl tertemiz bir Tuzla’da yaşamanın gerçekten ayrıcalık olduğu artık bölgedeki herkes tarafından özellikle konuşuluyor.

Biz mesleğimiz dolayısı ile dolaşığımız alanları daha detaylı bir şekilde incelemek durumunda kalıyoruz. Bundan yaklaşık 4 ay önce AK Parti Kocaeli eski milletvekili dostumuz Eyüp Ayar akşam saatlerinde "Hadi seni Tuzla’da balık yemeye götüreyim" dediğinde peki cevabını verdik ve dakikalar sonra Eyüp Ayar ile birlikte daha önce gitmediğimiz, işletmesini Tuzla Belediyesi’nin yaptığı o güzelim tesise girdiğimizde "Allah Allah bu kadar zamandır buradayız ancak böylesine nezih bir mekandan haberimiz yok" dediğimizde Eyüp Ayar "Gördüğün bütün bu güzellikleri hayata geçiren kişi Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı. Sen bir Karslı olarak, Erzurumlu bir siyasetçinin başarısını nasıl değerlendireceksin onu bilemem ama Şadi Yazıcı’yı bundan sonra daha gönül gözü ile takip etmen gerekecek" cevabını verdi.

Son derece ucuz ama bir o kadar da kaliteli yemeği yedik, keyif aldık ancak bizi asıl şaşırtan ve mutlu eden hadise ise mekan dışına çıktığımızda karşı karşıya geldik. Sözünü ettiğimiz mekanın nefis yemeklerinden tatmak için gelen müşteri kitlesi ayakta kalmasın diye konuşlandırılan banklara dünya görüşü ayırımı yapılmadan yazılan şairlerimizin şiirlerini görünce bu güzellikleri hayatımıza katan Şadi Yazıcı’yı tanımakta gerçekten geç kaldığımızın farkına vardık.

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı 1971 yılında Erzurum'da doğmuş. 1974 yılında İstanbul Kartal'a yerleşmiş. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal’da tamamlamış, 1987 yılında liseyi bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına girip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmış.
Yazıcı mezun olduktan sonra doktor olarak meslek hayatına atılmış. 1997 yılında Tuzla’da kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmete başlamış.

Şadi Yazıcı bugün iktidarda bulunan  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer almış, İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını atmış ve 7 yıl AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş.

Yöneticilik alanında yazmış olduğu makalelerden iki ödülü bulunan Dr. Şadi Yazıcı, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan son ilçe kongresinde tekrar aday olmayarak görevini yeni bir arkadaşına bırakmış. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Dr. Şadi Yazıcı, seçimlerden başarıyla çıkarak Tuzla Belediye Başkanı seçilmiş. 2014 yerel seçimlerinde güven tazeleyerek görevini sürdüren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 'İnsanın Teknolojik Yalnızlığı' ve 'Demokrasi’nin Kısa Tarihi' isimli yayınlamış ancak bizim halen okuyamadığımız 2 kitabı bulunuyor.

Belediye başkanlığı yaptığı on yıl içerisinde Tuzla’ya gerçekten büyük değer katan Doktor Şadi Yazıcı bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimde üçüncü kez Tuzla belediye başkan adayı olarak gösterildi ve bize göre de son derece isabetli bir seçim yaptı.

10 yıllık başkanlığı döneminde Tuzla’nın çehresini değiştiren, ilçeyi bir turizm cenneti haline getiren Şadi Yazıcı’nın üçüncü döneminde yani ustalık döneminde de bölgeyi herkesin yaşamaktan keyif alacağı bir yerleşim merkezi yapacağından biz dahil hiç kimsenin en ufak bir endişesi yok. Zira Yazıcı’nın bu zamana kadar yaptıkları bundan sonrası için en büyük referans.

Biz en son pazar günü Tuzla’da yurt dışından gelen bir grup misafirimizi ağırladık, yemek yedirdik, o muhteşem sahili dolaştırdık. Soğuk havada içtiğimiz mis gibi çaylarla günü tamamladıktan sonra Hollanda’dan gelen misafirimizin "Yüksel bey böylesi güzel bir yerleşim merkezi dururken sanayi kenti olan Gebze’de neden ikamet ediyorsunuz, Neden Tuzla’da yaşamıyorsunuz ? Böyle bir yer Avrupa’nın nerede ise hiç bir ülkesinde yok. Sen Tuzla’da ikamet etsen daha güzel yazılar yazarsın ?" şeklindeki sorusuna "Vallahi ev halkı ile ne zaman Tuzla’ya gelsek biz de kendi kendimize neden Tuzla’da yaşamıyoruz sorusunu soruyoruz ancak anlayamadığımız sebeplerden dolayı bu soruya cevap bulamıyoruz" ifadesini kullandık.

Tuzla gerçekten güzel bir yerleşim merkezi ancak unutmayalım ki yerleşim yerleri seçtikleri belediye başkanlarının dünya görüşleri ile şekilleniyor. Böylesi yerler çok önemli mesafeler alabildikleri gibi, geri de gidebiliyorlar. İşte Dr. Şadi Yazıcı bölgesini ileri götüren ve çıtayı da her geçen gün yükselten bir belediye başkanı olarak gönüllerde taht kuruyor.

Özellikle akşam saatlerinde Tuzla’ sahilde ya da Tuzla Marina’da arkadaşları ile dolaşan çok sayıda belediye başkanı ve siyasetçi gördüğümüzde sadece tebessüm ediyor ve "Aynı siyasi partinin belediye başkanlarısınız, imkanlarımız Tuzla Belediyesi’nden daha fazla ancak buna rağmen seçim bölgelerinde vatandaşın rahat etmesini sağlayan hizmetlere imza atamadınız, Şadi Yazıcı’nın hayata geçirdiği güzelliklerden nasipleniyorsunuz" cümlelerini kuruyoruz.

Hepimiz biliriz ki vatan çalışkan insanların omuzlarında yükselir ve vatanına en çok hizmet eden de işini en iyi şekilde yapandır. İşte hemen yanı başımızdaki Tuzla’yı on yıl içerisinde herkesin keyif aldığı bir yerleşim merkezi haline getiren Dr. Şadi Yazıcı’nın da işini en iyi yapan belediye başkanların başında geldiğini de o bölgedeki taraflı tarafsız-partili-partisiz herkes ifade ediyor.

Unutmayalım iltifat marifete tabidir.


Son Güncelleme: 28.01.2019 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37