Ülkemizi temsil edecek mektup Kocaeli'den

Ülkemizi temsil edecek mektup Kocaeli'den

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mayıs 2017 Salı 22:58
Ülkemizi temsil edecek mektup Kocaeli'den


UPU 46. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek mektup belirlendi.

Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından bu yıl 46’ncısı düzenlenen ve 15 yaş ve altındaki gençleri kapsayan Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması’na Türkiye’den gönderilecek mektup belirlendi. 17-21 Nisan 2017 tarihleri arasında PTT Pul Müzesi’nde Türkiye finali seçmelerini gerçekleştiren jüri, şartnameye uyan 185 mektubu değerlendirmeye aldı.

Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU), 1972’den bu yana her yıl Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması düzenliyor. Amacı, "Mektup yazma alışkanlığını ve düşünce zarafetini geliştirme ve uluslararası dostlukları pekiştirme" şeklinde ifade edilen yarışmaya, UPU üyesi ülkeler katılım gösteriyor. Türkiye’nin 1983’ten beri katıldığı yarışmanın bu yıl 46’ncısı gerçekleştiriliyor.

UPU 46. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması’nın konusu “Yeni Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin danışmanı olduğunu düşün, ilk olarak hangi dünya sorununu ele alması için ona yardım edersin ve bu sorunu çözmesi için ona nasıl tavsiyelerde bulunursun” olarak belirlendi. 

Bu bağlamda Millî Eğitim Bakanlığı ve PTT A.Ş. işbirliğiyle Türkiye genelinde bir mektup yarışması düzenlendi ve öğrencilerden konuyla ilgili mektup yazması istendi. Gönderilen mektupların değerlendirilmesi için Ankara Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile PTT A.Ş. yetkililerinden oluşan bir Değerlendirme Komisyonu kuruldu.

17-21 Nisan 2017 tarihleri arasında Ankara’daki PTT Pul Müzesi’nde Türkiye finali seçmelerini gerçekleştiren komisyon, gönderilen 206 mektuptan şartnameye uyan 185 mektubu değerlendirmeye aldı. Mektupları puanlandıran komisyon en yüksek puanı alan üç mektuba derece verdi. 

Bunlardan birinci olan mektup UPU 46. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek. Birinci 4.000 TL ve pul albümü, ikinci 3.000 TL ve pul albümü, üçüncü ise 2.000 TL ve pul albümüyle ödüllendirilecek. Ülkemizi temsil edecek mektup, UPU tarafından yapılacak değerlendirmede derece aldığı takdirde ayrıca ödüllendirilecek.

UPU 46. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması Türkiye Seçmeleri sonuçları aşağıdaki şekildedir:

Birinci ve Türkiye’yi temsilen UPU’ya gönderilecek mektubun yazarı: Elif Önel (Bağlarbaşı Ortaokulu/Kocaeli)
İkinci: Melisa Bıçakçı (MEV Koleji Güzelbahçe Ortaokulu/İzmir)
Üçüncü: Yusuf Bihir Önal (TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu/Bingöl) 



Son Güncelleme: 02.05.2017 23:10
Anahtar Kelimeler:
Alfa Romeo
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37