Vali Güzeloğlu'ndan Gaziler Günü mesajı

Onurlu kahramanlar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Eylül 2016 Pazar 12:44
Vali Güzeloğlu'ndan Gaziler Günü mesajı
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Güzeloğlu şunları söyledi:

Değerli gazilerimiz,

Vatan topraklarını canından aziz bilip, bağımsızlığının korunması, ülkesinin her köşesinde huzur ve güvenliğinin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan  bir milletin evlatları olarak, Gaziler Günü’nde büyük bir kıvanç yaşıyor, şehit ve gazi ailelerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazilerimiz ise bu destanı yazan onurlu kahramanlarıdır.

Bu millet her zaman vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koymasını bilmiştir. İşte onurlu bir savaş sonucunda kazanılan Sakarya Zaferi’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi unvanının verilmiş olması da aslında bu milletin şehitlerine ve gazilerine duyduğu saygının ve gönül borcunun ifadesidir.

Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle neticelenmesinde bu fedakarlık, bu inanç vardır. Her geçen gün daha da güçlenen, milletçe geleceğe güvenle ve umutlu bakmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve şuurla kazanılan o büyük zaferin, o sağlam temellerin üstünde yükselmiştir.

Vatan severlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkmak ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir.

15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iman dolu göğsüyle dimdik duran ve bu uğurda şehadete erişen bütün şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Aynı demokrasi mücadelesinde gazi olanlara da milletçe şükranlarımızı sunuyor, sağlık diliyoruz.
 
Ülkemizin bağımsızlığı, Türk Vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, Demokrasi Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 



Son Güncelleme: 18.09.2016 20:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37