Vali Hüseyin Aksoy'dan beklentiler

Vali Hüseyin Aksoy'dan beklentiler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Temmuz 2017 Pazartesi 21:18
Vali Hüseyin Aksoy'dan beklentiler


Kocaeli son dönemlerde görev yapan Valiler açısından son derece şanslı bir yerleşim merkezi, İstanbul’un hemen yanı başında olması, Edirne’den, Kars’a kadar  sınırlarımız içerisinde yaşayan herkes tarafından sanayinin başkenti olarak bilinen son derece hareketli bir şehir olarak bilinmesi Kocaeli’de görev yapan bütün bürokratları da ister istemez  önemli kılıyor.

Bizim 12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında Kocaeli’de görev yapan valiler ile meslek icabı bir arada olma gibi bir mecburiyet dolayısı ile Hüseyin Öğütçen’i, İhsan Dede’yi,Adnan Darendelioğlu’nu, Mehmduh Oğuz’u, Kemal Nehrozoğlu’nu, İ.Kemal Önal’ı, Erdal Ata’yı, Gökhan Sözer’i, Ercan Topaca’yı ve geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ilimize Vali olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu’nu bir “Gazeteci-bürokrat” ilişkisi içerisinde elimizden geldiği kadar iyi tanımaya sonrada iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret ettiğimizi bunda da karınca kararınca  başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

Rize’de vali olduğu dönemde bir akrabamızın vali yardımcısı olması münasebeti ile Erdal Ata’ya kanımız daha çabuk ısınmıştı, Gökhan Sözer’in babacan tavrı ve esprili kişiliği herkesi etkileyen duruşu ile Devletin güler yüzünü daha çok görme imkanına kavuşmuştuk.

Hüseyin Öğütçen’i tanıdığımızda  kafamızda kavak yellerinin estiği 26 yaşında idik, Gökhan Sözer’in yerine 07 Haziran 2010 tarihinde Kocaeli valisi olarak atanan Ercan Topaca’yı tanıdığımızda ise yaşımız 50’ye kavuşmuş  tam tamına “yarım asırlık” yol yorgunu bir gazeteci haline gelmiştik.

Yaşımız Kocaeli’ne vali olarak atanan bürokratlarla kimi zaman aynı kimi zamanda daha yukarılarda olmaya başlayınca yılların verdiği tecrübe ile başta Valiler olmak üzere bölgemizde görev yapan diğer bürokratlar ile Devletin işleyişi ile ilgili fikir alışverişlerinde bulunduğumuz günlere de “merhaba” dediğimiz zamanlar ile buluşmuştuk.

Kocaeli’den sonra önce Hatay’a, daha sonrada Ankara’ya vali olan Ercan Topaca ile mesai saatleri dışında Türkiye üzerine, Kocaeli üzerine son derece güzel sohbetler yapmaya başlamıştık ki bir gece yarısı kendisinin Hatay’a atandığını Kocaeli’nin yeni valisinin Hasan Basri Güzeloğlu olduğu haberini aldık.

1990’lı yıllarda Gebze Kaymakamlığı yapan babası Abdülkadir Güzeloğlu dolayısı ile Kocaeli’ye ayak bastığı ilk günden itibaren Hasan Basri Güzeloğlu “Yüksel Bey sen benim baba dostumsun, Bu dostluk bana hem gurur hem de keyif veriyor” deyince o andan itibaren bize de düşen Güzeloğlu’nun başarıları alkışlamak oldu.

Dikkat edilirse Ercan Topaca ve Hasan Basri Güzeloğlu vesilesi ile Kocaeli’deki Bürokratların “yönetim çıtası da” bir anda en üst seviyelere kadar çıkmış oldu, Hem Topaca hem de Güzeloğlu Kocaeli’de valilik görevlerinin yanı sıra birer “Eğitim Gönüllüsü” olarak vatandaşların sevgi ve saygısını kazanmış bir şekilde Kocaeli’den ayrılıp yeni görevlerine başladılar.

Muğla ilimizde bulunan ve Türkiye’nin en büyük Mermer Fabrikası olarak bilinen ERMAŞ MERMER’in yönetim kurulu başkanı amcamızın oğlu Sanayici-Çevreci Mustafa Ercan yanılmıyorsak 21 Haziran gecesi geç saatlerde arayınca “Hayırlısı Allahtan bu saatte ne oldu da Mustafa Ercan bizi arıyor” diye işin doğrusu birazda endişe ile telefonu açtık. 

Mustafa Ercan heyecanlı bir ses tonu ile  “Abi sana bir müjde vereceğim, Diyarbakır valimiz Hüseyin Aksoy size geliyor” dediğinde ilk şaşkınlıkla “Buyursun gelsin başımızın üzerinde yeri var ancak bize neden geliyor?” diye sorduğumda “Abi eve gelmiyor Kocaeli’ye vali olarak geliyor, kendisi bir dönem Muğla’da dillere destan bir şekilde Valilik yaptı. 

Sonra Diyarbakır’a tayin oldu, orada yaptığı çalışmalar bütün Türkiye’nin dilinde, bende Diyarbakır’a kendisini ziyarete gittim, oradaki halk sayın valiyi ne çok sevdiklerini birebir yerinde gördüm, Hüseyin Bey Kocaeli için çok büyük bir şans, Kıymetini bilin. Sen gazetecisin, dolayısı il ehiç kuşkum yok.  

Yakında senin kaleminden sayın Valinin Kocaeli’ye çok güzel hizmetler yaptığını yazan haber ve yorumları daha çok okuyacağız, buna hazır ol,başarıları yazmaktan yorulacaksın” dediğinde bu açıklamaları için Mustafa Ercan’a teşekkür ettik ve “Allah Hüseyin Aksoy’un yardımcısı olsun” dileklerimizi ilettik.

Amcaoğlu Mustafa Ercan’ın bizi aramasının üzerinden geçen günlerde Vali Aksoy Diyarbakır’daki görevini Koaceli’den giden Hasan Basri Güzeloğlu’na teslim etikten sonra Kocaeli’ye gelerek iş başı yaptı ve o gün bu gündür kendisine “Hoş geldin” ziyaretleri yapan kişi-kurum ve kuruluşlara “Teşekkür ederiz” diyerek ziyaretlerin bitmesini bekliyor.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim  Karaosmanoğlu tarafından Şehit Ömer Halisdemir adına Niğde ilimizin Çukurkuyu beldesine yaptığımız ziyaret sırasında Kayseri’deki kahvaltı sırasında tanıştık, sohbet ettik, Kahvaltıda sohbet etik, Çukurkuyu’da topluluğa yaptığı konuşmayı dinledik, akşam saatlerinde ise tekrar Kocaeli’ne geri döndük.

Vali Aksoy’a yapılan “hoş geldin” ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde önce yavaşlamasını sonrada bitmesini bekliyoruz, İnancımız odur ki Hüseyin Aksoy bu kalabalık esnasında bile boş kaldığı zamanlarda Kocaeli’nin aslında hepimiz tarafından var olduğu bilinen sorunlarına “nasıl çözüm bulabiliriz.?” şeklinde kafa yormaya başlamıştır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Ercan Topaca ve Hasan Basri Güzeloğlu yaptıkları icraatlar ile Kocaeli’de çıtayı bir miktar yukarıya taşıdılar, Dolayısı ile Hüseyin Aksoy’a düşen var olan beklentileri bundan sonra da daha yukarılara taşımak olacak.

Kocaeli’de bütün büyük şehirlerde olduğu gibi trafik sorunu var, Hiç durmadan devam eden Göç sebebi ile bütün iyi niyetli çalışmalara rağmen Eğitim alanında Derslik ve okul ihtiyacı var,15 Temmuz gecesin yaşadığımız travmayı atlatacak kültürel çalışmalara ihtiyaç var,Bu tür beklentilere cevap verecek kurumlardan bir tanesi de Valilik makamı ve o makamın başındaki Hüseyin Aksoy’dur.

Yazımızın başında da belirttiğimiz  gibi Vali Hüseyin Öğütçen’i tanıdığımızda 26 yaşındaydık, şimdi ilimize atanan Vali Hüseyin Aksoy’u tanıdığımızda yaşımızın 56 olduğunu son derece büyük bir hayal kırıklığı ile hatırlıyor 56 yaşın verdiği olgunluk ancak daha çok yorgunlukla Valimiz Hüseyin Aksoy’a başarılar diliyor Allah canına sağlık versin temennilerinde bulunuyoruz.

Ve hepimiz biliyoruz ki Hüseyin Aksoy’un atacağı her olumlu adım Kocaeli sınırları içerisinde yaşayan yaklaşık iki milyon civarındaki vatandaşımızın hayat standardının atmasına da büyük katkılar sunacaktır.

O katkıları iki milyon kişiden birisi olarak bize sabırsızlıkla bekliyoruz. 


Son Güncelleme: 24.07.2017 21:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37