Vizyoner belediye başkanı !

Vizyoner belediye başkanı !

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Kasım 2018 Pazar 22:22
 Vizyoner belediye başkanı !


31 Mart tarihinde Türkiye'de yaşayan 81 milyon vatandaşımızı çok yakından ilgilendiren yerel seçim yapılacak. Seçmen sandık başına giderek, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, İl genel meclis üyelerini, ve muhtarları seçecek.

Kabul ermek gerekir ki sabah erken saatlerde yatağından kalkıp dışarı çıkan ve gece geç saatlerde evine dönen yaşlı-genç-erkek-bayan-çocuk herkesi ilgilendiren yerel seçim sonunda kendisini 5 yıl süre ile yönetecek, var olan sorunları çözecek yöneticileri seçmek için sandık başına gidecek olan seçmen kılı kırk yardıktan sonra kararını verecek.

Seçmen kendi sorunlarını çözecek yöneticileri seçmek için sandık başına giderken siyasi partilerde seçmenin oyunu alacak. Partilerine daha çok belediye kazandıracak adaylar ile yola çıkmanın ellerinde bulunan belediye başkanlıklarını koruduktan sonra diğer partilerin elinde bulunan belediyeleri de kazanmanın hesabını yapıyorlar.

Son dönemlerde dünya ile birlikte Türkiye’de de meydana gelen gelişmeler hem vatandaşların temel ihtiyaçlarını değiştirdi hem de yerel yönetimler için aday olanların kişisel yapılarının da çağa uygun hale gelmesine vesile oldu.

Mesela uzun bir süredir özellikle kış aylarında hava kirliliği yok, Yıllar öncesinden olduğu gibi artık kömür tüketimi olmadığından hemen her kış mevsiminde gökyüzünü kaplayan kara bulutlar görünmüyor, hal böyle olunca vatandaşında eskiden olduğu gibi hava kirliliği gibi bir sorununun olmadığı da çok net bir şekilde biliniyor.

81 vilayetin bulunduğu Türkiye’de büyük nüfus yoğunluğunun bulunduğu 30 il merkezi Büyükşehir belediyesi haline getirildi, Dolayısı ile 30 il merkezinde vatandaşların yol-kanalizasyon, su başta olmak üzere en temel ihtiyaçları Büyükşehir belediyeleri tararından karşılanınca Büyükşehirlere bağlı İlçe belediyelerinin de temel çalışmalarında çok büyük değişiklikler meydana geldi.

24 Haziran tarihinde yapılan genel seçim sonrasında Türkiye’nin yönetim modelinin 'Başkanlık sistemi' noktasında değişmesi ile aslında daha birkaç yıl öncesine kadar yerel yöneticilerin karşı karşıya kaldıkları pek çok probleminde Bakanlıklar aracılığı ile çözülmesi yereldeki belediye başkanlarının çalışma alanlarının da değişmesine vesile oldu.

Vatandaşlarımızın da kabul edeceği gibi vatandaş son dönemde Kanalizasyon-Altyapı vs gibi hizmetler ile pek fazla ilgili değil, Dikkat edilirse belediye başkanları da zaten seçmenin karşısında çıktıklarında “Altyapı-su-kanalizasyon zaten bizim işimiz, biz vatandaşa dokunan hizmetleri planlıyoruz” şeklinde konuşmaya başladılar.

Seçmen şu sıralar daha çok kültürel –iletişim ve ulaşım noktalarında hizmet bekliyor. Trafiğin rahatlatılmasını talep ediyor. Artık herkesin elinde bulunan akıllı telefonlarından dünyaya açılmak adına İnternet hizmetini yaşadığı yerleşim merkezinin tamamında bulmak istiyor.

Seçmen yaşadığı evden çıktığından en çabuk ve seri bir şekilde öğrenci ise okuluna, çalışıyor ise işyerine ulaşabilmek için kendisini yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak ve içerisinde internet hizmeti, bulunan  toplu tüketim araçları talep ediyor.

Seçmen yaşadığı yerleşim merkezlerinde daha çok kültürel etkinlik talep ediyor. Bunun ismi ister caz festivali, ister tiyatro eseri, ister halk konseri olsun, talep ettiği kültürel etkinlikleri fazla uzaklara gitmeden görmek ve bu tür etkinliklere dahil olmak istiyor.

Seçmen artık başlı başına bir dert haline gelen Otopark sorununun süratle ortadan kaldırılmasını istiyor. Özellikle Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların artık bırakın araçla yürümenin bile mümkün olmadığı bir kent merkezlerinde Avrupa ülkelerinde olduğu gibi akıllı otoparklar talep ediyor.

Daha açık bir ifade ilse seçmen 7/24 hayatını kolaylaştıracak, Avrupa kentlerinde yaşayan vatandaşlar gibi yemyeşil bir çevrede yaşamak, trafikte sıkışmamak, çağın gerektirdiği bir yaşam tarzına kavuşmak adına kendisine de var olan tüm imkanların sunulmasını istiyor.

Bunun içinde siyasi partilerin önlerine vizyoner, ufku geniş, kendisi ile barışık, belediye başkanlığından para beklentisi olmayan, Kendisini yerleşim yerindeki vatandaşlara adayan,onların dertleri ile dertlenen, sevinçleri ile keyif alan adaylar  koymasını istiyor ki tercihini daha net bir şekilde yapabilsin.

Vizyoner belediye başkanı tarifi ile ilgili binlerce seçenek mevcut, Ancak doğumdan ölüme kadar hayatımızın her safhasında yanımızda bulunmasını istediğimiz Belediye başkanını bulmak adına seçmenin kılı kırk yaracağı muhakkak, Partilerinde adaylarını belirlerken atacakları adımlar hem kendileri hem de seçmeni kurtaracaktır.

Seçmen zaten anında iyiyi, kötüyü seçecektir.

Son Güncelleme: 04.11.2018 22:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37