Ya aday gösterilmezsem ?

Ya aday gösterilmezsem ?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ocak 2019 Pazartesi 22:01
 Ya aday gösterilmezsem ?


31 Mart
2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi başlayan süreç adım adım ilerlerken, 12 Ocak Cumartesi günü Kocaeli’nin 12 ilçesinden AK Parti adayının açıklanması ile bir etap daha geçilecek. Aday adayları arasından bir isim aday olarak partisini temsil etme hakkı kazanacak.

AK Partili aday adayları açısından Kocaeli'nin önemi çok büyük zira 2004-2009 ve 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ilçelerin tamamı ile birlikte Büyükşehir belediyesinin de AK Partili adaylar tarafından kazanılması, adaylık sürecini AK Parti açısından son derece önemli kılıyor.

Kocaeli’nin 12 ilçesinde AK Parti’nin adayı olabilmek kabul etmek gerekir ki o andan itibaren aday olunan ilçe merkezinin belediye başkanı olarak kabul görüyor. Zira Kocaeli’de yıllar yılı son derece bariz bir üstünlük kuran AK Parti’nin gücünün bu il ve ilçelerde kırılması oldukça zor.

Aday adaylık süreci başlar başlamaz Kocaeli’nin 12 ilçesinde çok sayıda arkadaşımız ile birlikte biz de başvuru evraklarını tamamlayıp yarışa ortak olduk. Aradan geçen zaman zarfında neden aday olduğumuzu, partimizin bizi aday gösterdiği takdirde seçimi kazanmak için yapacağımız propaganda çalışmalarını ve 31 Mart 2019 tarihindeki seçimi kazandığımızda da bölgede yaşayanlara nasıl bir anlayış ile hizmet edeceğimizi anlatmaya çalıştık.

Kocaeli gibi son derece önemli bir seçim bölgesinde seçim kazanmak elbette ki çok önemli, daha süreç başlar başlamaz AK Parti Genel Merkezi’nin Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’ı aday göstermesi ve o gün bu gündür Büyükakın’ın gece gündüz demeden Kocaeli’deki yerleşim merkezlerini bir uçtan diğer uca dolaşması, bir noktada AK Parti’yi bu yarışta tek başına bırakmış oldu.

12 Ocak Cumartesi günü AK Parti’nin Kocaeli’deki 12 ilçe belediye başkan adayının de açıklanmasının akşamından itibaren Kocaeli’de seçim çalışmaları da resmen başlamış olacak. Zaten son derece hareketli seçmen kitlesine sahip olan AK Parti teşkilatları böylelikle tam anlamı ile sahaya çıkmış olacak.

Seçim elbette sandıkta kazanılıyor ancak 2004 yılından itibaren Kocaeli’de girdiği her seçimi kazanan AK Parti’nin bu seçimde de başarılı olması çok büyük bir ihtimal. Bu yüzden olsa gerek şu aşamadan itibaren AK Parti’nin Kocaeli’deki aday adaylarını büyük bir merak almış durumda.

Takip ettiğimiz kadarı ile Kocaeli’nin 12 İlçe merkezinde AK Parti’den belediye başkan adaylığı için başvuran tüm siyasetçiler, kesinlikle adayın kendileri olması gerektiğini ve aday gösterildiği takdirde mutlak surette partisine en fazla oyu getireceğine inanıyorlar.

Ancak bilindiği gibi bu kadar fazla aday adayı arasından sadece 12 isim aday olarak değerlendirilecek. Adayların belirlenmesine günler kala ve bu sürecin her gün biraz daha yaklaşması üzerine çevremizdeki aday adaylarında da 'Ya ben aday gösterilmezsem ?' endişesi başlamış durumda.

Biz bu endişeyi taşıyan ve taşıdıkları endişe dolayısı ile son derece zor saatler, günler geçiren aday adayı arkadaşlarımıza hayatın sadece siyaset demek olmadığını, siyasetin zaten bir meslek olmadığını, asıl olanın yarışmak olduğunu ve yüzlerce yarışan olsa da kazananın sadece bir kişi olduğunu sürekli anlatıp duruyoruz.

Biz, bizimle ilgili hangi karar verilirse kesinlikle evet diyeceğimizi, belediye başkan olmayı çok istediğimizi ancak bu konuda karar verici mercinin genel merkezimiz olduğunu, dolayısı ile genel merkezimizin vereceği karar ne olursa olsun asla itiraz etmeyeceğimizi, buradan bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz.

Yıllar yılı 'Önce ülkem, sonra partim, sonra ben' şeklinde kendimizi geriye çeken bir gelenekten geldiğimiz için, inisiyatifimiz dışında alınması gereken kararlar ile ilgili olarak fazlaca ısrar etmenin de bir anlamı olmadığını kabul ediyoruz.

Biz üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirdiğimize inanıyoruz. Cumartesi günü açıklanacak isim kim olursa olsun o isimle birlikte yol yürüyeceğimizi, bundan da en ufak bir yorgunluk duymayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Sonrası Kerim Allah, Rahim Allah..


Son Güncelleme: 07.01.2019 22:03
Anahtar Kelimeler:
Ya Aday Gösterilmezsem ?
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37