Yağmur duasına çıktılar

Yağmur duasına çıktılar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ekim 2017 Salı 11:49
 Yağmur duasına çıktılar


İZMİR'in Tire İlçesi'nde, son yıllardaki kuraklık nedeniyle tarımda sıkıntı yaşayan Derebaşı ve Doyranlı kırsal mahalleleri ile çevresinde yaşayanlar, yağmur duasına çıktı.

Tire kırsalındaki Derebaşı Mahallesi sakinleri, eylül ve ekim aylarında beklenen yağmurlar bir türlü yağmayınca toplu şekilde yağmur duasına çıktı. Çatal Er Türbesi'nde kadın erkek, çoluk çocuk toplanan yüzlerce köylü, imece usulü yapılan yemeğin ardından köy imamı Samet Doğan önderliğinde ellerini göğe açarak yağmurun yağması için dua etti. Yağmur duasına, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ve CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ile Pınarlı, Doyranlı gibi komşu köylerden 500'ü aşkın kişi katıldı.

Kuraklık nedeniyle yaşadıkları sorunları anlatan Derebaşı Muhtarı Süleyman Kandak, "İmece usulü topladığımız paralarla aldığımız adak danayı Çatal Er Türbesi'nde kestik. Kadınlarımızın pişirdiği 6 çeşit hayır yemeğini misafirlerimize dağıttık. Yıllardır su sorunu çekiyoruz. 

Su kaynakları açısından en fakir bölgedeyiz. Bölgemizde, hayvancılık ve buna bağlı tarımın yanında çiçekçilik de yapılıyor. Ekim ayında tarlalarımıza ekmemiz gereken silajlık mısır, yulaf, arpa gibi tarım ürünlerini yaşadığımız kuraklık nedeniyle henüz tarlalarımıza ekemedik. Bir an önce yağması gereken yağmurlar yağmazsa halimiz perişan" diye konuştu.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 31.10.2017 11:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37