Yolların kaza haritası tespit ediliyor

Yolların kaza haritası tespit ediliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Kasım 2016 Çarşamba 13:08
Yolların kaza haritası tespit ediliyor
Büyükşehir, yollardaki kör noktaları belirleyip trafik kazalarını önlemesine yardımcı olmak için çalışma yürütüyor.
 
Kentlerin nüfus yoğunluklarının artması, özel araç trafiğinin her geçen gün yoğunlaşması, otomotiv sektöründeki teknolojik gelişime bağlı olarak hızın artması sonucunda ülkemizde yaşanan trafik kazaları her geçen gün artmakta ve can kayıplarına, yaralanmalara, maddi ve manevi hasarlara yol açabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi de Kocaeli’de trafik kazalarının en aza indirgenmesi için Kocaeli’deki trafik kazası raporlarına ait verilerin analiz edilerek, sonuçlara göre yol güvenliğinin sağlanacağı Kaza Analiz Sistemi’ni yürütüyor.
 
KAZA HARİTASI ÇIKARILDI
İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Müdürlüklerinden temin edilen kaza tutanakları sayısal ortamlara akıllı bilgiler şeklinde işlenerek Kocaeli İlinin Kaza Haritası çıkarılıyor. Sayısal ortama aktarılan kaza verileri üzerinde yapılan tespit ve tahminler ile kaza yerlerinin en çok yoğunlaştığı (Kara Nokta) alanlar bulunuyor.
 
ANALİZLER IŞIĞINDA
Mekansal analizler, Çekirdek Yoğunluğu Tahmin Yöntemi ve Nokta Deseni Yöntemi ile de ARCGIS programında analiz edilmiş, istatistiksel analizlerin değerlendirilmesi ise Excel ve SPSS programı yardımıyla yapılıyor. Mekansal analiz yöntemlerinden Çekirdek Yoğunluğu Tahmin Yöntemi ile sıcak nokta olarak adlandırılan kazaların yoğun olarak yaşandığı yerler inceleniyor.

Ayrıca; sıcak nokta olarak tespit edilen kazaların sebeplerini bulabilmek için emniyet ve jandarma tarafından tutulan kaza tutanakları detaylı bir şekilde incelenerek bu noktalarda kaza özet tabloları oluşturuluyor.
 
TRAFİK KAZALARININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR
Analizler sonucunda bulunan kara noktalarda gerçekleşen kazaların diyagramları oluşturuluyor. Kara nokta olarak tespit edilen yerlerde kaza diyagramları, kaza tutanakları, kaza sebep ve sonuçları gibi detaylar incelerek belirlenen kara noktalarda çözümler üretilerek yaşanan ölüm ve yaralanmaları azaltılmasına çalışılıyor. 

Yapılan değerlendirmeler neticesinde trafik kazası yaşanan bölgelerde proje düzenleme çalışmaları yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Müdürlükleri tarafından ilk belirlemelere göre Gebze İlçesi Eskihisar Tünel Üzeri Dönel Kavşak, Başiskele İlçesi Alsancak Caddesi trafik düzenlemeleri (Hal Yolu), Kartepe İlçesi TÜVTÜRK Önü Çuhane Caddesi Kavşağı, İzmit İlçesi DSİ Kavşağı Trafik Güvenliği önlemleri, Kartepe İlçesi Başyiğit Caddesi Kavşak düzenlemesi gibi noktalarda çalışma gerçekleştirildi. 

Öte yandan edinilen sonuçların ışığında gerekli noktalara da çözüm önerileri üretilmeye devam ediliyor. 




Son Güncelleme: 16.11.2016 13:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37