banner55

Yüksel Ercan'dan belediye başkanı olur mu ?

Yüksel Ercan'dan belediye başkanı olur mu ?

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ekim 2018 Cuma 23:12
 Yüksel Ercan'dan belediye başkanı olur mu ?


Bundan
10 yıl-15 yıl önce bize 'Yüksel Ercan'dan ideal belediye başkan adayı olur mu ?' şeklinde bir soru sorulsa işin doğrusu gönül rahatlığı ile 'olur' şeklinde bir cevap vermek son derece zor olurdu. Zira bundan 10 yıl önce 47 yaşındaydık, zira 10 yıl önce hayata bakışımız başkaydı. Önceliklerimiz farklıydı, dünyaya ve yaşadığımız bölgeye bakışımız daha değişikti.

Bundan 10 yıl önce paraya daha çok ihtiyacımız vardı. Her ne kadar mesleğimizin gazeteci olması dolayısı ile Edirne’den, Kars’a kadar binlerce, yüz binlerce insan tarafından tanınıyor olsak ta daha fazla tanınır olmaya, daha fazla ilgiye ihtiyacımız vardı.

Şimdi 57 yaşındayız, hayata bakışımız geçmiş yıllara göre daha farklı. Mesela  herkesin peşinden koştuğu paranın bizim için hiçbir önemi yok. Bu durum bizim paramız olduğundan ya da parayı  bulduğumuzdan kaynaklanmıyor. Ancak itiraf etmeliyiz ki son yıllarda  bu hayatta paradan daha değerli enstürümanlar olduğunun farkına varmış bulunuyoruz.

Biz mesleğimiz dolayısı ile zaten oldum olası kültür adamıyız. Etrafımızda gelişen hadiselere maddi beklentilerden çok kültürel çerçeveden bakan birisiyiz. Bu yapımız dolayısı ile insanlığın paradan puldan çok kültürel birliktelikten kalkınacağına inanıyoruz.

Belli başlı merhalelerden geçen insanların dünya nimetleri ile arasına mesafe koyduklarını hepimiz biliyoruz. İnsan liseyi ya da üniversiteyi bitirdikten sonra askere gidiyor, askerlik görevini tamamlıyor. Bir iş bulabildikten sonra da  helal süt emmiş birisi ile evleniyor ve emekliliğini bekliyor.

Biz anlatmaya çalıştığımız bu merhalelerin tamamını yıllar içerisinde geçtik, tamamladık, yaklaşık 10 yıldır emekliyiz. Büyüklerimizin tabiri ile merde-namerde muhtaç olmadan bundan sonra kalan ömrümüzü rahat bir şekilde tamamlamanın hesabını yapıyoruz.

Siyaset bizim hayatımızın vazgeçilmezi. Pek çok genç kardeşimizin henüz iş bulamadığı yılarda biz MÇP’nin, MHP’nin ilçe başkanlığını yaptık. Milletvekili adayı olduk. İl başkan yardımcılığı görevinde bulunduk, Gebze Belediyesi’nde meclis üyeliği yaptık.

Şu sıralarda belediye başkanlığı görevinde bulunan siyasetçilerin paraya pula makama ihtiyaçları var şeklinde bir söylem kullanmak istemeyiz. 

Ancak bizim de yukarıda anlatmaya çalıştığımız hayat serüveni dolayısı ile paraya, maddiyat ile hiçbir işimizin kalmadığını çok net bir şekilde biliyoruz.

Biz 1985 yılından itibaren Gebze'de ikamet ediyoruz. Bu bölgenin ekmeğini yedik, suyunu içtik. Buradaki insanların dertleri ile dertlendik, üzüldük. Cenaze namazlarını birlikte kıldık, askere giden çocuklarını birlikte uğurladık.

Buradaki dostlarımın düğün merasimlerine, sünnet cemiyetlerine birlikte katıldık. Bir gazeteci olarak bölgenin var olan sorunlarının çözümü adına onlarla birlikte koştuk. Sayısını unuttuğumuz kadar Ankara’nın yollarını yaz kış demeden aşındırdık.

MHP’nin bu bölgede kuvvetli olmaması dolayısı ile siyaseten biz de başarılı olamadık. Bu başarısızlığımız dolayısı ile MHP’deki arkadaşlarımıza da en ufak bir günah yüklemiyoruz. Zira siyaseten onların da  bekledikleri gerçekleşmedi.

Şimdilerde AK Parti’nin bir üyesiyiz. Üye olmadan önce de üye olduktan sonra da AK Parti’den önce Gebze belediye başkan adayı olmak, sonra da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimde AK Parti’nin Gebze belediye başkanı olarak seçilmek istiyoruz.

Geçtiğimiz aylarda kendimize ait sosyal medya hesabımızdan belediye başkan adayı seçilmemiz dolayısı ile nasıl bir siyaset izleyeceğimizi maddeler halinde sıraladık ve gördük ki aslında bizim yapmak istediklerimiz bütün Türk milletinin temel beklentisi.

Bizim derdimiz belediye başkanı olduğumuzda seçildiğimiz yerleşim merkezini bir kültür şehri  haline getirmek, kenti trafik sorunu olmayan bir bölge haline getirmek. Vatandaşın kendisini rahat ve mutlu hissedeceği alanlar yaratmak.

Bunları yaparken de bir kez daha belirtiyoruz. Maaş almayacağız, siyasi fikirlerine bakıp hiç kimseyi ötelemeyeceğiz, herkesin belediye başkanı olacağız, şeffaflığı hayat nizamı haline getireceğiz, para ile pul ile anılan bir belediye başkanı asla olmayacağız.

Bu yaştan sonra zaten maddiyata ihtiyacımızın olmayacağını bir kez daha belirtiyoruz. İyi kötü bir otomobilimiz var, aşağı yukarı 40 çift ayakkabımız, bir o kadar da takım elbisemiz var. Geriye bir tek belediye başkanlığımız boyunca sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, akşam yemeği kalıyor ki bu ihtiyaçları da nasıl olsa karşılarız. Zira 300 bin nüfuslu Gebze  kendisi için çalışan belediye başkanını kahvaltısız, yemeksiz bırakmaz.

Bu yüzden 'Yüksel Ercan'dan belediye başkanı olur mu ?' şeklindeki soruya verilecek olan cevabın da Yüksel Ercan'ın işine yarayacak ve onu mutlu edecek bir söylem olması gerekiyor. 30 yıldan fazladır Gebze’de yaşıyoruz, Gebze’nin büyük bir bölümü evimizi, adresimizi ve yaşantımızı zaten yakından biliyor.

Belediye başkan adaylığımız ile ilgili kaleme aldığımız her yazı sonuna eklediğimiz ifadeleri bir kez daha buraya yazıyoruz. Biz medeni cesaret gösterip Gebze’ye belediye başkan aday adayı olacağımızı kamuoyuna ilan ettik. Bundan sonrası AK Parti Gebze ilçe başkanlığına, Kocaeli il başkanlığına, AK Parti Genel Merkezine, en nihayetinde de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a kalmıştır.

Bu söylediğimiz kurumlar 'Yüksel Ercan yürü' dedikleri an yürüyeceğiz, 'Yüksel Ercan dur' dedikleri anda da duracağız ve verecekleri karara saygı duyacağız.

Elimizden gelen budur.


Son Güncelleme: 27.10.2018 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37