Kendisini tanıdığımda AK Parti Kocaeli’nin Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak siyaset yapıyordu. Kocaeli gibi AK Parti’nin son derece güçlü olduğu bir yerleşim merkezinde il yönetimine girebilmek, girdikten sonra da teşkilat başkanlığı gibi her babayiğidin harcı olmayan bir görevi başarışı, bir şekilde yerine getirmenin çabası içerisinde bulunan Avukat Mustafa Kocaman kabul etmek gerekir ki, bu zor görevi alnının akı ile yerine getiriyordu.

Kartepe’nin 4. olağan kongresine gidilirken 3 dönem kuralına takılan İlçe Başkanı Hasan Kandaz tekrar aday olamayınca, seçime AK Parti Genel Merkezi tarafından tek aday olarak katılan Avukat Mustafa Kocaman, "4. olağan kongremizin davamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu kutlu yolculukta nice 16 yıllara ulaşmak için kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kurucu belde başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, emeği geçen herkese, gizli kahramanlara huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. 

Hasan abim görevi bana devretti. Bu onurlu görevi şahsıma veren kıymetli siyasi büyüklerime de çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. 20 bin 471 kişi var aslında yönetimde. Kağıt üzerinde 25 isim gözükebilir ama biz bu 20 bin 471 kişiyle yöneteceğiz. Hep birlikte haydi bismillah" diye konuştuktan sonra, AK Parti’nin yeni Kartepe ilçe başkanı seçildi.

24 Haziran tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesi dönemin il başkanı Şemsettin Ceyhan’ın "Artık zamanın geldi, benden önceki il başkanları gibi görevimden istifa edip önce milletvekili adayı sonra da milletvekili olmalıyım" şeklinde düşünüp il başkanlığını bırakması ile gözler Kocaeli’de AK Parti İl başkanının kim olacağına çevrilmişti.

O günlerde AK Parti’nin Kocaeli il başkanlığına yakıştırılan iki isimden birisi Avukat Mustafa Kocaman diğeri de meslektaşı, kendisi gibi avukat olan Abdullah Eryarsoy idi. Epey bir zaman İl başkanlığı ile ilgili yapılan kulisler sonucu bütün kamuoyunun bildiği gibi Kocaeli siyasetine yön verenler tercihlerini Avukat Abdullah Eryarsoy lehine kullandılar.

Böylesi zamanlarda ister istemez şartlar ne olursa olsun belli bir gönül kırıklığı yaşanıyor. Biz de o süreçte işin doğrusu Mustafa Kocaman’ın çok yakınında olan birisi olarak kendisinden belli belirsiz itirazlar duyacağımızı düşünürken Kocaman, "Abdullah Eryarsoy benim çok değer verdiğim bir arkadaşım ve meslektaşım. Dolayısı ile bu süreçte il başkanlığı kendisine çok yakışacak, biz de bundan sonra enerjimizi onun daha çok başarılı olması için kullanacağız" ifadelerini duyunca, kendisini uzun uzadıya alkışladığımızı hatırlıyoruz.

Mustafa Kocaman’ın, Kartepe ilçe başkanlığı döneminde ilçede yaşayanlar gerçekten son derece hareketli bir ilçe yönetimi gördüler. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de akrabası olan Kocaman’ın attığı her adımda kabul etmek gerekiyor ki Üzülmez’in hanesine artı puan olarak yazılıyordu.

Türkiye aylar önce 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim havasına girince işin doğrusu biz Mustafa  Kocaman’ın ilçe başkanlığı görevini bırakıp, Kartepe belediye başkan adayı olacağını düşünüyorduk. Bu yüzden kendisini ne zaman görsek "Başkan adayı olacak mısın ?” diye sorduğumuzda bize "Hüseyin Üzülmez’in adaylığının söz konusu olduğu bir noktada benim adaylığım asla düşünülemez" cevabını veriyordu.

O süreçte AK Parti Genel Merkezi’nin, Kocaeli genelinde birkaç ilçe başkanının istifasını isteyip belediye başkan adayı olarak göstereceği haberleri artık ayyuka çıktığında, kamuoyunda "Kocaeli’de 3 ilçe başkanı, belediye başkan adayı gösterilecekse bunlardan birisi kesinlikle Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, diğeri de Kartepe İlçe başkanı Muzaffer Kocaman’dır" algısı iyiden iyiye yerleşmiş oldu.

Siyasetin akşamdan sabaha değiştiği Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’ne gelip 12 ilçenin adayının açıklamasından birkaç gün önce bu iki ilçe başkanının adaylığı artık netleşince, Mustafa Kocaman’ı arayıp "Dün gece bir rüya gördük, seni beyaz bir atın üzerinde Kartepe sınırları içerisine götürüyorduk" şeklinde konuştuğumuzu hatırlıyoruz.

Neticede Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’ne geldi, salonda diğer 11 ilçe belediye başkanı adayı ile birlikte, AK Parti’nin Kartepe Belediye başkan adayının Avukat Mustafa Kocaman olduğunu kamuoyuna ilen etti ve Kocaman’ın adaylığı da o andan itibaren resmileşmiş oldu.
Şunu belirtmek isteriz o salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kartepe belediye başkan adayımız mevcut başkanımız Hüseyin Üzülmez’dir" şeklinde açıklama yapsa hiçbir kesimden en ufak bir itiraz dahi çıkmayacaktı. Zira seçildiği günden itibaren Kartepe’de olan bir gazeteci olarak Hüseyin Üzülmez’in en ufak bir olumsuzluğuna denk gelmediğimizi de buradan belirtmek istiyoruz.

Ancak siyasetin dengeleri bilindiği gibi belli temeller üzerine oturmuyor. AK Parti Genel Merkezi de bu dönem daha çok teşkilatçılıkları ile bilinen isimleri aday yapma yoluna gidince, il başkan yardımcılığı ve ilçe başkanlığı yapmış Mustafa Kocaman’ı Kartepe belediye başkan adayı olarak gösterdi.

Biz Mustafa Kocaman’ın Kartepe’de seçim kazanmakta zorlanacağını düşünmüyoruz. Kocaeli bölgesinde sınırları en geniş ve gelişmeye son derece açık bir yerleşim merkezinde Kocaman’ın karşı karşıya kalacağı sorunlar seçimden sonra olacaktır.

Son derece sakin ve yapıcı kişiliği ile tanıdığımız Mustafa Kocaman’ın oluşturacağı ekiple önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kartepe’yi bir kültür-sanat şehri yapabileceğine inanıyoruz. 

İsmi daha çok turizm ile anılan Kartepe’ye kültür ve sanat noktasında atılacak adımlar Mustafa Kocaman’ı hem Kocaeli genelinde, hem bütün yurt çapında karizma isim yapabilir.
31 Mart tarihini bekleyelim, ondan sonra  da Mustafa Kocaman’ın başarılarını yazalım. Zira gelecek dönem Kartepe’de yazılacak çok sayıda başarı hikayesinin olacağını daha şimdiden görür gibiyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37