Dadaşlar Hasaneyn’i salladı

Dadaşlar Hasaneyn’i salladı

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
30 Mayıs 2016 Pazartesi 11:12
 Dadaşlar Hasaneyn’i salladı

KEDFE,  9. Geleneksel Piknik Şölenini yaklaşık 20 bin kişinin katılımı ile Gölcük Hasaneyn Yaylasında gerçekleştirdi.İl protokolünün de ilgi gösterdiği piknikte Erzurum kültürünün vazgeçilmezi olan ikramların yanı sıra ata sporları ve yöresel halk oyunları sergilendi.

Kocaeli’ nin  en kalabalık ve aktif derneklerinden olan Erzurum il ve ilçeleri derneklerinin aynı çatı altında toplandığı Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) hafta sonu büyük bir organizasyona daha imza attı. Bu yıl 9.su yapılan Geleneksel Piknik Şöleninde buluşan yaklaşık 20 bin Erzurumlu iki gün boyunca piknik yapıp hazırlanan programları takip ederek birlikte olmanın tadını çıkardılar. Hafta sonu Cumartesi günü başlayan piknikte ilk gün dernekler çadırlarını kurduktan sonra yöresel ikramlar olan cağ kebap, kadayıf dolması eşliğinde, yöresel ezgiler seslendiren sanatçıların sunumları ile eğlendiler. Pazar günü kent protokolü ile yapılan etkinlikler ise şehitleri anmak için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından yöresel sanatçılar sahne alarak Erzurum türküleri ve ezgilerini seslendirdiler. Anadolu Spor Kulübü tarafından Erzurum Kadın Barları Ekibi , Erzurum Derneklerinin Erkek Bar ekipleri halk oyunlarını sergilediler. Erkek Barları 30 kişilik bir ekiple sahnelenince büyük alkış aldı. Erzurumlu Milli Güreşçiler de atasporumuz olan güreş müsabakaları ile yoğun ilgi görürken, yine atasporu ve Erzurumla özdeşleşmiş olan Cirit Sporu da Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü sporcuları tarafından oynandı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPILDI

Şölene katkı sunan Erzurumlu iş adamlarına plaketleri protokol tarafından verilirken, Erzurumlu İş Adamı Murat Güzel’in Babası Miktat Güzel’de piknik ağası olarak at üstünde alanda gezdirilerek onurlandırıldı. Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok’un komisyon başkanlığında gerçekleştirilen piknik şöleninde Özdemir Kırbaş ise sunuculuğu üstlendi. Piknik şöleninde selamlama konuşmalarını gerçekleştiren KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Kendi kültürlerini yaşatırken doydukları yer olan Kocaeli’nin de kültürüne ve gelişimine katkı sunmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Dursun, “Birlik olarak var olan hakkımızı koruyup müdafaetmek, azınlıkların da haklarına aynı oranda saygı duymak amacı ile çıktığımız yolda her dadaş üzerine düşeni yapacaktır. Aynı çatı altında herkesle birlik ve bütünlük için de güzel günlerde yaşamayı Allahtan niyaz  ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ERZURUMLULAR KOCAELİ’NE DEĞER KATTI

Kocaeli valisinin selamlarını dadaşlara getiren Gölcük Kaymakamı Adem  Yazıcı Erzurumluluları Gölcük’te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek yaptığı konuşmada, Erzurumluların kente kattığı değerler için kendilerine teşekkür etti. KEDFE’nin düzenlediği piknik şölenine kent protokolünden pek çok isim katıldı. Pikniğe Kocaeli Vali Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çimen,  Gölcük Kaymakamı Adem  Yazıcı, Gebze Cumhuriyet Savcısı Sinan Temel, Vali Özel Kalem Müdürü Erhan Dündar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak , Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, il ve ilçe protokol üyeleri, Ak Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun, KEDFE’ye bağlı Erzurum il ve ilçe dernekleri başkanları ve yönetimleri, Kocaeli’nin tüm ilçelerinde yaşayan Erzurumlular katılım sağladılar. 
Haber:Lale KALAYCIOĞLU

Son Güncelleme: 30.05.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
PolisProjeTanıtım
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37