Darıca'’daki tarihi itfaiye binası restore edildi

Özgün yapısı korundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Nisan 2016 Cumartesi 22:33
Darıca'’daki tarihi itfaiye binası restore edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan tarihi itfaiye binasının restorasyonunu tamamladı.

Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan eski itfaiye binası, Osmanlı döneminde tulumbacıların pek çok yangına müdahale ettiği itfaiye binası özelliğini taşıyor. Titiz çalışma sonucu yapının restorasyon işi tamamlandı. Bu binayla birlikte geçmişten günümüze bir yapı daha kazandırıldı.
 
SON OSMANLI ESERLERİNDEN
İtfaiye binası; Osmanlı son döneminde Alman mimarisinin etkisinde kalınarak inşa edildi. Geç Osmanlı Mimarisi özellikleri içinde sayılan ve Batı ile etkileşimden geçmiş üslupları olan yapılarda fark edilebilir derecede olan yükselmeler ve daha dik yapı öğeleri bu yapıda da görülüyor.

Özellikle yapının dik eğimli çatısı gözle görülebilir en iyi örnek. Ayrıca iç mekanın aydınlık olmasını sağlayan büyük ve yüksek pencere açıklıkları da bu özellikler arasında yer alıyor. 
 
ÖZGÜN YAPISI KORUNDU
Darıca Bağlarbaşı Mahallesi 120 pafta, 5105 parselde bulunan Darıca İtfaiye Binası Revize Restorasyon projesinde yapının güçlendirmesi yapıldı. Restorasyon kapsamında çatıda onarımı gerçekleştirilerek yapıda değişmesi gereken ahşaplar özgünlüğü korunarak yenilendi. 
Son Güncelleme: 16.04.2016 23:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37