banner55

Darıcalı öğrenciler tiyatroya doydu

Okullarda öğrencilere ücretsiz tiyatro

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Haziran 2016 Perşembe 12:17
Darıcalı öğrenciler tiyatroya doydu
Darıca Belediyesi yıl boyunca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra örnek bir çalışmaya imza atarak ilçe genelinde konferans salonu olan ilk ve orta okulların tamamında öğrencilere ücretsiz tiyatro gösterimi yaptı.

Darıca genelindeki 24 adet  ilk ve orta dereceli okulda eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik olarak yapılan ve yaklaşık 19 bin öğrencinin izlediği tiyatro etkinliklerinde Seddülbahir Yahya Çavuş,Kediler Sokağı Müzikali, Mesneviden Hikayeler, Eşekli Kütüphaneci,Arzuhalci, Kuklacı Benito,Emin  ve Uç Hazarfen Uç gibi eğitici ve öğretici tiyatrolar öğrencilerin beğenisine sunuldu.

ADNAN MENDERES KÜLTÜR MERKEZİ YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Yıl boyunca birbirinden önemli kültür sanat etkinliklerini Darıca halkıyla buluşturmanın haklı gururunu yaşayan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, haziran, temmuz ve ağustos aylarında kültür merkezindeki etkinliklere araverdiklerini açıklarken, eylül ayından itibaren Kültür Merkezi’nin yeniden Darıca halkına hizmet edeceğini ifade etti.

Başkan Karabacak , "Özellikle Kültür Merkezinde çocuklara yönelik yaptığımız tiyatro ve sinema etkinliklerine çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi bizleri böyle bir projeyi hayata geçirmeye yöneltti. 

Değişik sebeplerden dolayı kültür merkezindeki etkinliklerimize katılamayan çocuklarımızın da bu tür etkinliklerden istifade edebilmesi adına, tiyatro gösterimine uygun konferans salonu bulunan ilk ve orta okullarda sezon boyunca ücretsiz olarak tiyatro gösterimi uygulaması gerçekleştirdi ve gördük ki çocuklarımız tiyatroyu izledikçe sevmeye başladı. Bu etkinliğimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek" diyerek, ilçede kültürel ve sanatsal etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. 
Son Güncelleme: 16.06.2016 19:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37