banner55

Köy çocukları Tır Tiyatrosu’yla hayallere dalacak

23 Eylül'e kadar sürecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Eylül 2016 Pazartesi 13:25
Köy çocukları Tır Tiyatrosu’yla hayallere dalacak
Köy çocukları tiyatroya gidemiyorsa, tiyatro onların köyüne gelir.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla kurulan Tır Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak için yeniden yola çıkıyor. Bir Tır dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesi ile hayat bulan Tır Tiyatrosu, çocuklara tiyatroyu sevdiriyor. Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyununda Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar oynuyor.
İLK OYUN CEBECİ’DE
Tır Tiyatrosu ilk oyununu 16 Eylül Cuma günü Kandıra Cebeci’de sahneleyecek. Cebeci sahilinde kapılarını açacak olan TIR tiyatrosu, saat 20.00’den itibaren Kandıralı çocukları farklı bir dünyaya taşıyacak. 23 Eylül’e kadar devam edecek programda Kandıra, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Derince’de köylere ve köy ilkokullarına misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.
 
OYUNUN KONUSU 
Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, tır tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçe ve köylerimizden pek çok okulumuza misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.

 
Son Güncelleme: 06.09.2016 00:10
Anahtar Kelimeler:
BilecikTurizm Toplantısı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37