banner55

Şehir Tiyatroları'nda yeni sezona yeni oyun: Jan Darc

Okuma provaları başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Eylül 2016 Perşembe 12:20
Şehir Tiyatroları'nda yeni sezona yeni oyun: Jan Darc
Büyükşehir Şehir Tiyatroları, yeni sezona Bernard Shaw'ın Jan Darc oyunuyla hazırlanıyor.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezona İrlandalı yazar Bernard Shaw'ın dünyaca ünlü klasiklerinden Jan Darc ile girmeye hazırlanıyor. Seçmeler sonucunda Jan Darc'ı oynayacak yeni oyuncusunu belirleyen Şehir Tiyatroları, okuma provalarına da başladı.
 
YENİ JAN DARC SEÇİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenecek olan Bernard Shaw'ın Jan Dark oyunu için oyuncu seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmeler 21-22 ve 23-24 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yapıldı. Seçmelere üniversitelerin Devlet Konservatuvarı ya da Güzel Sanatlar Fakültesi  tiyatro, opera, modern dans ve müzikal bölümlerinden mezun olan oyuncu adayları katıldı. Jan Dark rolü için Esra Yaşar uygun görüldü. Yaşar, yurt içi ve yurt dışında çeşitli oyunlarda rol aldı.
 
SİNEMAYA DA UYARLANDI
Yönetmenliğini Muzaffer Aksoy, koreografisini Evrim Akyay, müziklerini Nedim Yıldız, ışık ve dekor tasarımını Cem Yılmazer'in, kostüm tasarımını Tomris Kuzu'nun üstlendiği oyunun okuma provaları başladı. Sinemaya da uyarlanan Jan Darc, Bernard Shaw'ın en iyi oyunlarından biri olarak biliniyor. 
Son Güncelleme: 01.09.2016 23:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37