banner55

Yayınlar e-kütüphane ile bir tık mesafede

Kitaplara dijital ortamda ulaşılabilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Haziran 2016 Salı 14:37
Yayınlar e-kütüphane ile bir tık mesafede
Kent kültürüne katkı yapması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan tüm eserler e-kütüphane uygulamasıyla dijital ortama aktarıldı.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür hayatına kazandırılan tüm yayınlar Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile dijital ortama aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi web sayfası http://www.kocaeli.bel.tr adresinden ulaşılan e-kütüphane ile Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan tüm kitap, bülten ve yayınlara internetten erişim sağlanabilecek. E-kütüphanede toplam 61 adet eser yer alıyor.
 
DİJİTAL KİTAPLAR
Kent tarihi ve kültürüne katkı amacıyla bir kültür faaliyeti olarak yayınlanmış birçok tarihi kitap ve dokümana Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan e-kütüphane uygulamasıyla dijital ortamda ulaşılabilecek. Bu uygulama sayesinde araştırmacılar, Kocaeli'nin tarihi ve turistik yerlerine dair bilgi ve görsel temin etmek isteyen herkes tek tıkla istediği bilgiye erişim sağlayabilecek. Uygulamada kitap ve materyallerin indirilebilme özelliği de dikkat çekiyor.
 
FARKLI YAYINLARA ULAŞILABİLİYOR
e-kütüphanede birbirinden farklı ve çeşitli konularda yayınlar bulunuyor. Bunlardan bazıları Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen tarih sempozyumlarının bildirileri. Prof. Dr. Emre Dölen’in 2. baskısını yapan Çin’den Kocaeli’ne Kağıdın Öyküsü kitabı, Yavuz Bahadıroğlu’'nun ilk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Karamürsel Alp kitabı, Sermet Gök’e ait 41 Şiir 41 Damla şiir kitabı, Dr. Yusuf Çam’a ait Milli Mücadele’de İzmit Sancağı kitabı, Kocaeli Kültür Envanteri kitabı, Kocaeli Turizm Rehberi, Kocaeli Basın Tarihi (1848-2002), Engin Ürkmez’e ait İzmit’te Türk Eserleri, 4 Mevsim Kocaeli Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların basıldığı eserler yer alıyor. 
Son Güncelleme: 14.06.2016 22:04
Anahtar Kelimeler:
FETÖTutuklandıBalıkesir
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37