Gazeteciler Konya’yı gezdi

Gazeteciler Konya’yı gezdi

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
29 Mayıs 2016 Pazar 12:28
 Gazeteciler Konya’yı gezdi

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde bir araya gelen Gebze bölgesinden 40 gazeteci, aileleriyle birlikte Darıca Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında YHT ile seyahat ederek Konya’nın tarihi, turistik mekânlarını gezdi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Levent Altun ve Başkan Yardımcısı Nebiye Azak’ın öncülük ettiği gezide bir araya gelen Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçesindeki gazeteciler, eş ve çocuklarıyla birlikte “Gez dünyayı gör Konya’yı” diyerek şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

GEZ DÜNYAYI GÖR KONYA’YI

40 kişilik kafile, sabahleyin Gebze tren istasyonunda buluştuktan sonra, 07.45’de Gebze-Konya arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya gitti. Birçok gazetecinin ilk kez bindiği Yüksek Hızlı Tren yolculuğu esnasında kahvaltılarını da yapan gazeteciler, her anı fotoğraflayarak unutulmaz fotoğraflara imza attı. Yaklaşık 4 saat süren yolculuğun ardından Konya’ya giden gazeteciler kendilerinin bekleyen gezi otobüsü ile yola çıktı.

MEVLANA TÜRBESİ

Rehber Filiz Sevinç eşliğinde şehri gezen ekip, ilk olarak Meram Bağlarını gezdikten sonra Konya’nın meşhur etli ekmeğini yemek için restoranda mola verdi. Daha sonra ise gazeteci grubu Şems-i Tebrizi ve  Mevlana Müzesini gezerek Hazreti Mevlana’nın Türbesi’ni ziyaret etti. Ardından sırasıyla Konya Şehitliği ve Müzesi, Alaattin Tepesi ve şehir merkezini gezdi. Daha sonra ise yine Yüksek Hızlı Tren ile Gebze’ye dönüş yaptı.

ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu yıl üçüncü kültür gezisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Vekili Levent Altun, “Gazetecilik yoğun ve yorucu bir meslek. Bugün meslektaşlarımız ve aileleriyle bir araya gelerek  hem gezip, hem de sohbet etme imkanı bulduk. Öncelikle bize bu imkanı veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Basın Yayın Müdürü Bülent Anar’a meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikleri arttırarak, meslektaşlarımızın kendilerine zaman ayırmalarını sağlamak amacındayız. Mesleki eğitimlerin yanı sıra sinema, piknik, gezi etkinliklerimiz sürecek. Önümüzdeki aylarda 100 meslektaşımızı yurtdışına götürmek için çalışmalarımız da son aşamaya geldi” diye konuştu. 

FARKINDALIK YARATTIK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nebiye Azak da geçtiğimiz günlerde Diyarbakırlı 15 gazeteciyi ağırladıklarını da hatırlatarak, “Mesleki sorumluluk konusunda üzerimize düşen ne varsa hem şehrimizde hem de yurtiçinde yapmayı sürdürüyoruz. Diyarbakırlı meslektaşlarımızı 3 gün Kocaeli’de ağırlayarak önemli bir farkındalığa imza attık. Buna benzer çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 29.05.2016 23:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37