banner55

Karaosmanoğlu'ndan, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
21 Temmuz 2017 Cuma 22:15
Karaosmanoğlu'ndan, Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi

Siz bu yazıyı okurken Allah izin verirse biz Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığındaki bir heyet ile 15 Temmuz gecesi hayatını kaybetme pahasına Darbecilere ilk kurşunu attıktan sonra Vatan hainleri tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir adına Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Kültür Merkezi açılışı için Nigde/ Çukurkuyu'da olacağız.

15 Temmuz gecesi kalkışılan Darbe girişiminin ilk saatlerini hatırlamakta fayda var,  Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşanan ve darbe gecesinin seyrini değiştiren olayda Özel Kuvvetler Komutanlığı, darbeci askerler tarafından ele geçirilmişti. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak 'Semih Terzi'yi öldür' emrini verdi. Ömer Halisdemir, bu konuşmanın ardından tabancasını alıp dışarıya çıktı ve ağaçlık alanda saklandı.

Ömer Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi helikopterden indiği sırada onların arasına girdi ve tereddüt etmeden iki el ateş ederek Semih Terzi'yi öldürdü.

Semih Terzi vurulduktan sonra elinde ağır makineli tüfek olan bir Binbaşı Halisdemir’e ateş etti ve Ömer Halisdemir şehit oldu.

15 Temmuz gecesi kalkışılan Darbe girişiminin önlenmesi ve püskürtülmesi adına Türkiye Cumhuriyetinden yana olan Demokrasiden yana olan çok sayıda vatansever çok büyük çabalar sarf etti ancak hepimiz biliyoruz ki İl anda Özel Kuvvetler komutanı Zekai Aksakallı’nın “Semih Terzi’yi öldür” şeklindeki emrini kayıtsız şartsız canı pahasına yerine getiren Ömer Halisdemir olmasa Allah korusun şu anda bulunduğumuz noktadan bambaşka bir yerde olup çok büyük acılar yaşayabilirdik.

Hepimiz biliyoruz ki artık Ömer Halisdemir dünya durdukça Türk milletinin çok büyük saygı duyduğu kahramanlar arasındaki yerini almış durumdadır, Canı pahasına bir ülkenin kaderini değiştiren, değiştirirken de “ Kahramanlık saldırıp geriye dönmemektir” noktasından hareket eden Halisdemir’in bu davranışını Türk milleti minnettar kalacaktır.

İşte 15 Temmuz’un seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir için Kocaeli büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da yapması gereken ne varsa daha ilk günden beri hiç durmadan çaba gösteriyor, aylar öncesinden başlanılan Ömer Halidemir Kültür merkezinin hemen her aşamasını gece gündüz demeden takip eden İbrahim Karaosmanoğlu bugün tamamlanan Kültür merkezini hizmete açmak adına Niğde/Çukurkuyu’da olacak.

Şüphesiz 80 milyon Türk milleti 15 Temmuz akşamı itibarı ile başlatılan Darbe girişimini daha ilk anlardan itibaren büyük bir endişe ile takip etmeye başladı, Ömer Halisdemir’in Darbenin seyrini canı pahasına değiştiren davranışına  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu da eklenince Türk milletinin tarafında olan Ordu mensupları ile bir araya gelen vatandaşlar Darbecileri püskürterek Türkiye Cumhuriyetini bir kaostan kurtarmış oldular.

Şehit Ömer Halisdemir mübarek Türkiye Cumhuriyetinin dünya durdukça yoluna devam etmesi adına şehit oldu ve bir gül bahçesine girer gibi toprağın kara bağrına gitti, o aşamadan sonra Halisdemir’in bütün aile efradı Türk milletine emanettir, hepimizin göz bebeğidir.

Şehit Ömer Halisdemir için Niğde/Çukurkuyu’da bir Kültür Merkezi inşa eden Kocaeli büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Karaosmanoğlu ile birlikte şehidimizin isminin unutulmaması adına kim bir çalışma yapmışsa hepsini saygı ve minnet ile anıyor, teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bizde bugün Karaosmanoğlu başkan ile birlikte şehidimiz Ömer Halisdemir için dua edeceğiz, Ruhuna Fatihalar göndereceğiz, Türk milletinin dünya durdukça var olması adına dünde bugünde Ömer Halisdemir ve Halisdemir gibi kahramanlara sahip olduğumuz içinde Allah’a gece gündüz dua edeceğiz.

KAHRAMANLIK/ATSIZ

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,

Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.

Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;

Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir.

                          ******

Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından

Koşar adım gitmeli onların arkasından.

Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından

İleriye atılmak ve sonra dönmemektir.

                      *******

Yırtıcılar az yaşar... Uzun sürmez doğanlık...

Her ışığın ardında gizlidir bir karanlık.

Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık;

Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir.

                            *******

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,

Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.

Bunun için ölüme bir atılış gerekir.

Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir...

 

Son Güncelleme: 22.07.2017 11:40
Anahtar Kelimeler:
BıçaklamaUzman çavuş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37