MHP’de 10 Temmuz tarihinde yapılacak olan kurultay tarihi yakınlaştıkça parti içerisinde hareketlenmelerde aynı oranda artıyor, 19 Haziran tarihindeki Kongrede beklenmeyen şekilde fazla üst kurul delegesinin katılması bu zamana kadar genel merkezin yanında duran MYK üyeleri ve milletvekillerinin de yeni hesap yapmasını gerektirecek gibi.
Uzun sayılabilecek bir süre MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında duran bu duruşu ile de Bahçeli’nin Meclis grubunu teslim ettiği İzmir Milletvekili Oktay Vural son aylarda MHP’nin mevcut durumundan son derece rahatsızdı, Vural bu rahatsızlığını daha fazla saklayamamış olmalı ki Çarşamba günü Meclis grup başkan vekilliğinden istifa etti.
Oktay Vural’ın tek başına istifası normal şartlarda bir anlam ifade etmez, ancak genel merkeze yakın duran milletvekillerinin Oktay Vural’ın istifası ile panikleyecekleri muhakkaktır, Bu panikleme Genel merkezin aleyhine genel başkan adaylarının ise lehine bir durum olacaktır.
Biz 10 Temmuz tarihinde yapılacak olan kurultaya kadar MHP’nin milletvekillerinin nerede ise tamamının Genel başkan Devlet Bahçeli’yi yalnız bırakacaklarını düşünüyoruz. kamuoyunda Genel başkan adaylarının estirdiği rüzgar her geçen gün öylesine fazlalaşıyor ki bu rüzgarın önünde durabilmek zor gibi.
MHP’nin 10 Temmuz’da yapılacak kurultayda Ümit Özdağ haricindeki hangi Genel başkan adayı kazanırsa kazansın adaylar şu an milletvekili olmadıklarından TBMM’de Genel kurula girmeleri gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Dolayısı ile genel başkan ve milletvekilleri ancak Salı günleri grup toplantılarında bir araya gelebileceklerdir.
Bu yüzden içerisinde bulunduğumuz günlerde delegelerin büyük oranda güvenini kazanan mevcut genel başkan adayları, bundan sonra TBMM’deki milletvekilleri ile de dirsek temasına girerek onları da kendi çalışma gruplarına eklemenin yollarını arayacaklardır.
19 Haziran tarihinde yapılan Kurultay sırasında Genel başkan adaylarının boynunda sürekli asılı duran ihraç mekanizması önlenip bir gün sonra da Yargıtay daha önce MHP Genel merkezi tarafından ihraç edilen ancak bu ihracı mahkemeye götüren Genel başkan adaylarında n Sinan Oğan’ın ihraç kararını durdurması ile başlayan süreç bir anlamda Genel başkan adaylarına biraz daha fazla güven gelmesine vesile oldu.
Meseleye bu açıdan bakınca biz Oktay Vural’ın belli bir sistem dahilinde MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından istifa ettirilip, diğer adayların oylarını bölmek adına genel başkan adayı yaptırılacağı ile ilgili ihtimallere asla inanmıyor ve olabilirlilik görmüyoruz.
10 Temmuz tarihine yaklaşık 15 gün kaldı, MHP’nin TBMM grubundaki milletvekilleri ve MYK üyeleri yukarıda da belirttiğimiz gibi 19 Haziran tarihinde tüzük değişikliği için gereken delege sayısının toplanamayacağını düşündüklerinden olsa gerek işin üzerinde fazla durmamışlardı.
Ancak 19 Haziranda delegenin her türlü olumsuzluğa rağmen Ankara’da beklenilen de üzerinde bir sayı ile toplanması sonucu ister istemez mevcut milletvekillerinin de kafasını karıştırmaya ve yeni arayışlara doğru yönlendirmeye başlamış durumdadır.
Hayat devam ediyor, Milletvekilliğine doymak diye bir durumda asla söz konusu değildir, Bu yüzden biz 19 Haziran tarihinden sonra mevcut milletvekillerinin bütün genel başkan adaylarına özellikle de Meral Akşener’e “mavi boncuk” dağıttıklarını ve gelecek seçimde seçilme garantisi alabildikleri takdirde anında harekete geçeceklerini duyuyoruz.
Olup bitenleri bekleyip göreceğiz, MHP ile ilgili süreç bilindiği gibi artık MHP’yi ve Ülkücüleri de aşıp bütün Türkiye’nin meselesi olmuştur, bu yüzden özellikle MHP içerisinde görev yapan bütün siyasetçilerin şu sıralarda yer değiştirmesi değil yer değiştirmemeleri sürpriz olacaktır ki bu durum zaten her dönem siyasetin içerisinde var olan bir gerçekliktir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37