banner55

Yapı Denetim ve Yapı Müşavirlik Sektörünün yükselen yıldızı DRAGOS Şirketler Grubu

Yapı Denetim ve Yapı Müşavirlik Sektörünün yükselen yıldızı DRAGOS Şirketler Grubu

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
13 Ocak 2017 Cuma 16:34
Yapı Denetim ve Yapı Müşavirlik Sektörünün yükselen yıldızı DRAGOS Şirketler Grubu

2015 yılında İstanbul’un kartal ilçesinde faaliyete başlayan şirketler grubu, bünyesinde ki 4 şirket ve 80 çalışanıyla İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir illerinde inşaat sektörüne yapı denetim ve müşavirlik hizmeti veren DRAGOS Şirketler Grubu Genel müdürü Seda Yalçınkaya “Uzman kadrodan oluşan Dragos yapı denetim  uzmanlığını kamu ve özel sektör emrinde kullanarak, Türkiye’de ve dünyada yaşanabilir bir çevre oluşmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel müdür Seda Yalçınkaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “yapıların projelendirilmesinden bitimine kadar her aşamasında denetim faaliyetinin yanı sıra süreç içerisinde meydana gelebilecek her türlü problemde görüş ve çözüm önerileri ile müşterilerine çözüm odaklı bir hizmet sunuyoruz “diye konuştu.

Rezidans-Ofis Binaları-Fabrika ve Lojistik Depoları

Kurulduğu günden bu yana Bir Milyon metrekareden  den fazla yapı alanında denetim ve danışmanlık hizmeti veren Dragos Şirketler grubu İstanbul Kartal merkezli olmak üzere, Kadıköy, Maltepe, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Çayırova bölgesi ile TOSB, Taysad, İmes, Dilovası, Gebze, Eskişehir OSB de faaliyetlerini sürdürüyor. Grup firmalarının müşteri portföyünde Rezidans ve ofis binalarından, fabrika ve lojistik depolara kadar geniş bir yapı yelpazesi bulunuyor.

En Son teknolojiyi kullanıyoruz

2015 yılında faaliyete geçen Dragos  yapı denetim eğitimli teknik elemanları, yapı denetime getirdikleri yeni çehre, alanında uzman ve dinamik kadrosu ve işlerinde ki kalite anlayışı nedeniyle kısa sürede sektörün aranan ismi haline gelmiş durumda. Şirkette kullanılmakta olan iş modelleri gelişmeye devam ederken hizmet yelpazesi de yeni çevre hizmetleri alanlarının da dâhil olmasıyla genişliyor.

Kendimizi sürekli yeniliyoruz

Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda gelişen teknolojiler ile faaliyet gösterdiklerini belirten Seda Yalçınkaya “Dragos  şirketleri daha kapsamlı ve yüksek yeterlilik kriterleri gerektiren çevre projelerinde de en iyi performansı sergilemek adına daima kendini yenilemektedir… Yapı sahiplerini inşaatın her safhasında TSE standartlarına uygun malzeme kullanma konusunda bilgilendirmeyi ve denetlemeyi, yapılan işin kalitesinin standartların da üzerinde olmasını hedefleyen, ekip ruhuna sahip personeli şirket bünyesinde bulunduruyoruz, Firmamızda da görev alan yardımcı kontrol mühendisleri, denetçi ve mühendisleri teknolojik gelişmelere bağlantılı olarak konunun uzman kişilerini davet ederek eğitim ve seminerleri periyodik olarak almaktalar. Uzman kadrodan oluşan Dragos yapı denetim  uzmanlığını kamu ve özel sektör emrinde kullanarak, Türkiye’de ve dünyada yaşanabilir bir çevre oluşmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapı Denetimin Önemi Fark Edildi

Yapı denetim sektörünün süreci hakkında da açıklama yapan Seda Yalçınkaya ; “Özellikle 2008 yılında yapılan yönetmelik değişikliğinden sonra yapı denetime bakış açısı tamamıyla değişmiş ve yapı denetimler denetimini tam anlamıyla uygulamaya geçirmiş oldular. İnşaatların yapı denetimsiz olmayacağını biliyorlar. Sektörde artık yapı denetimlerin önemi fark edildi. Eski bakış açısı yerini yapımın sağlam olmasını istiyorum düşüncesine bıraktı.”diye konuştu.

Her şey Daha güzel bir Türkiye için

Dragos şirketler grubu olarak yapı denetim de diğer firmalarda olduğu gibi yaşanan en büyük sıkıntı müteahhitle olan işveren anlaşmazlığı diyen Yalçınkaya  Bilindiği gibi müteahhitler yapı denetimlere para ödedikleri için bazıları yapı denetimlerin patronu gibi davranmakta ve hem para verip hem de beni mi denetleyeceksin? Mantığı ile firmaları sıkıntıya sokmakta. Bu konun aşılması gerektiğini düşünen Dragos  yapı denetim ‘bu kanun biz inşaatları denetleyelim diye kurumadı mı? Tabi ki denetleyeceğiz. Eksiklerini göstereceğiz. Artık bu anlayışın yıkılması gerek. Görüneni kul için, görünmeyeni Allah için yapacağız ki  sağlam yapılar ortaya çıksın’ dedi.

Bizler Çözüm Ortağıyız

Bölgede  hemen her belediye ile çalışan Dragos Yapı denetim şirket müdürü Seda Yalçınkaya “Belediyelerin bizleri, tüm yapı denetim sektöründeki arkadaşlarımızı, denetçilerimizi yardımcı elemanlarımızı ve yönetici olarak bizleri aracı  değil birer  çözüm ortağı olarak görmeleri ve onlarında işlerinin bir kısmını hallettiğimizi sektördeki sorunlara el attığımızı unutmamalarını temenni ediyoruz. Bizlerin belediyelerle iyi ilişki içerisinde olma zorunluluğumuz var. Ruhsat aşamasından başlayıp kademeli hak edişler ve iskâna kadar tüm çalışmalarımız ortak. Çözüme ulaşmak için her iki yönetim bireyinin de karşılıklı olarak sıcakkanlı olma zarureti doğuyor. “ diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.01.2017 16:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37