banner55

160 metrelik atölyeden 30 ülkeye

160 metrelik atölyeden 30 ülkeye

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Nisan 2017 Pazartesi 00:01
 160 metrelik atölyeden 30 ülkeye


Muğla
Türkiye’nin en büyük mermer üreticisi ve 30 ülkeye mermer ihraç ediliyor. Ermaş Mermer’de Muğla’nın en büyük üreticisi. Türkiye’de ve dünyada tercih edilen marka. 

Ermaş Mermer 30 yıl önce 160 metrekarelik bir atölyede kuruldu. 1985 yılında baba Hüseyin Ercan tarafından kurulan Ermaş, bugün 6 kardeşin çalışmalarıyla 30 ülkeye ihracat yapan dünya markası oldu.
 
Ermaş Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Ermaş Mermer’in geçmişini ve bugünlerini anlattı.

1985 yılında 160 metrekarelik bir atölye ile başladıklarını belirten Ercan şunları söyledi:


BİRLİK VE BERABERLİK RUHU
1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde işe başladık.  Biz 6 erkek, 3 kız toplam 9 kardeşiz. Rahmetli babam Hüseyin Ercan, ben ve kardeşim Kemal ile birlikte başladık.  Daha sonra diğer kardeşlerim Murat,  Muhammet, Hakan ve Serkan tahsillerini tamamlayarak ekibimize katıldılar. Zaten işin sırrı da babamızın bize verdiği birlik, beraberlik ruhudur.  Düzenli, sistemli ve dürüst çalışma kültürüdür.



BÖLGEDE KURULAN İLK MERMER TESİSİ
Bu bölgede ilk kurulan mermer işleme tesisiyiz. Mermerin bölgemizdeki ve ülkemizdeki hikayesinde yakınen yaşamış bir müteşebbisim. Önceleri ürettiğimiz mermeri Muğla bölgesindeki turizm yatırımlarına pazarlıyorduk.  Marmaris’de, Bodrum’da otel yatırımları gibi. Daha sonra Muğla mermerinin beğenisi arttı.  Mimarlar tarafından dikkat çekti ve başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimizde büyük projelerde de kullanılmaya başlandı.
 
Muğla mermeri  o kadar güzel , o kadar estetik ki, 30 civarında değişik renk ve dokuya sahip, birbirinden güzel ürünler çıkıyor. Ermaş Mermer zamanla Türkiye sınırlarını aştı, Ortadoğu ülkelerine, Avrupa ülkelerine, Uzakdoğu’ya, Amerika’ya, adını duymadığımız ülkelere bile mermer ihraç ediyor hale geldik. 

30 ÜLKEYE İHRACAT
Yaklaşık 30 ülkeye ihracatımız var. En büyük pazarlarımız Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Lübnan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Avrupa ülkelerinin bir çoğuna  Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, kuzey ülkelerine, ABD’ye, Kanada’ya, Singapur, Endenozya, Çin, Hindistan’a ihracımız var.
Mermer ülkemizin doğal kaynağı ve üretimimiz yüzde yüz yerli. Genel olarak da işleyerek ihraç ediyoruz.  Bu da bölgemize ve ülkemize çok büyük katma değer kazandırıyor. Bu ülkelerin tercih ettiği Muğla mermeri genellikle Muğla beyazı adı altında markalaşmış beyaz mermerlerimiz ve Fethiye bölgesinde ürettiğimiz, Fethiye Karadere bölgesinde üretilen Patara Bej markası adını verdiğimiz ürün, özellikle lüks projelerde çok tercih ediliyor. 
Tasarımcılar, mimarlar bu ürünü bir çok projeye yazıyorlar. 5 yıldızlı oteller, büyük kompleksler, alışveriş merkezleri gibi ve özellikle de gelir düzeyi yüksek ülkelerden çok talep geliyor. Patara Bej mermerimiz şu an da Singapur’da ve Amerika’da çok önemli projelerde kullanılıyor. Mimarlar ve taş eksperleri bizim fabrikalarda her gün bizimle birlikte çalışıyorlar.
Antalya’da düzenlenen G20 Organizasyonunu yapıldığı otelde de Ermaş Mermer’in ürünleri kullanıldı. Ukrayna Kiev’de çok lüks otellerde Patara Bej mermerimiz kullanılıyor. Fethiye’de üretilen travertenlerimiz Amerika Miami’de sokaklarda yürüme yollarında kullanılıyor. 

500 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ
Muğla Ula’da ana fabrikamız ve yönetim binamız, Yatağan’daki ocağımız ve fabrikamız, Fethiye Karadere’deki ocak ve fabrikamız ile birlikte yaklaşık 500 kişiyi istihdam ediyoruz. Bununla birlikte mermer üretimi  çok fazla yan sektörleri besliyor ve çok büyük bir katma değer sağlıyor. Ülkemizin kalkınması üretim ve ihracattan geçiyor. Biz mutlaka üretmeliyiz ve ürettiğimizin mümkünse büyük bölümünü ihraç etmeliyiz ki kalkınalım. Üretim, istihdam ve ihracat son derece önemli. 



YENİ MARKAMIZ COANTE
Bu sene Temmuz ayına yetiştirmeğe çalıştığımız Coante markamız kuvars levha üretiminde Türkiye ve dünyada en yeni teknolojiye ve en yüksek üretim kapasitesine sahip olacak. Muğla Merkez Menteşe ilçesinde, 20 bin metrekare kapalı alanda üretim yapacak olan tesisimizde 120 kişi istihdam edilecek.


SOSYAL PROJELER
Kuruluşumuzdan bu yana özellikle ilimiz civarındaki tüm okulların mermer  ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyoruz. Camilerin, eğitim tesislerinin mermerle ilgili ne ihtiyaçları olursa karşılıyoruz.  Sadece ilimizle de yeterli kalmayıp, başka illerde de camilere, okullara ürettiğimiz ürünlerden gönderiyoruz. Karakollarımıza, askeri birliklerimize ürünlerimizle yıllardır gücümüz yettiğince katkı sağlıyoruz. 
Bir çok üniversiteden olsun, okullardan olsun yardım talepleri ya da sponsorluk talepleri geliyor.  Biz de karınca kararınca imkanlarımız elverdiğince bir çoğuna destek oluyoruz.  Üniversitelerde okuyan annesi ya da babası olmayan, imkanları kıt öğrencilere burs sağlıyoruz.  Eğitim çok önemli.  Eğitim olmazsa olmazımız. 


HÜSEYİN ERCAN ERMAŞ MERMER ANADOLU LİSESİ
Eğitimle alakalı bir de 2015 yılında hizmete açtığımız Ula’da 7 ayda tamamladığımız Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi var. Orman Bakanımız sayın Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapıldı. İlçemizin bir Anadolu Lisesi’ne ihtiyacı var idi. Öğrenciler çevredeki ilçelere veya Muğla’ya gidiyorlardı. Okulu buraya kazandırdık ve çalışanlarımızın çocukları, çevredeki gençlere de güzel bir eğitim yuvası kazandırmış olduk.  Önümüzdeki sene ilk mezunlarını verecek. Son derece mutlu ve gururluyuz.  


Son Güncelleme: 24.04.2017 00:12
Anahtar Kelimeler:
Vakıfbank
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37