31 aralık için beslenme önerileri

31 aralık için beslenme önerileri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Aralık 2017 Perşembe 11:28
31 aralık için beslenme önerileri


Sağlıklı beslenmeye adapte olmaya çalışan herkes, yılın son gecesi  "Ne yiyeceğim?" düşüncesiyle yanıp tutuşuyor. Kafalarda bol soru işareti, stres dolu bir hafta. Zor olacağını düşünüyorsanız VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Kalelioğlu’nun önerilerine kulak verin.

31 Aralık günü gün içerisinde hafif beslenmeye çalışın. Her zaman söylediğimiz gibi fazla kaçıracağınızı düşündüğünüz bir akşam yemeği veya öğle yemeği öncesi-sonrası hafif geçiştirin. "Nasıl olsa akşam çok yiyeceğim" düşüncesiyle gün içerisinde kendinizi sakın akşama kadar aç bırakmayın.
 
Hafif bir kahvaltı (bol yeşil yapraklı), küçük ara öğünler planlayabilirsiniz. Mesela akşam yağlı yemekler yiyeceğiniz için ara öğünlerde ceviz-fındık-badem gibi yağlı yemişler tercih etmeyin. Onun yerine 1 porsiyon yağsız süt ve süt ürünleri grubu ve yanında 1 adet taze meyve atıştırabilirsiniz. Ama meyve sayısını da çok abartmayın, akşam çok sevdiğiniz bir tatlı masada gözünüze çarpabilir. Öğle yemeğinde ise, sebze yemeği, yoğurt,1 dilim ekmek  ve salata şeklinde geçiştirebilirsiniz.

Yılın son gecesi, sevdiklerinizle bir arada olduğunuzu düşünerek kendinizi diyet konusunda çok sıkmamaya çalışın. Bırakın o gece alacağınız kalorileri ve yılın son gününün tadını çıkartın. Stresin zayıflama üzerindeki olumsuz etkisini, mutluluk hormonunun ise zayıflamaya ve kilo korumaya iyi geldiğini unutmamakta fayda var. Bu sebeple yılbaşı gecesi oturduğunuz masada kendinizi rahat bırakın.

Son olarak, gün içerisinde mutlaka 1 saat egzersiz yapın ve su içmeyi ihmal etmeyin. Yılın ilk günü güne erken başlamaya özen gösterin ve egzersizinizin süresini arttırın. 
Son Güncelleme: 28.12.2017 11:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37