banner55

Anadolu Sağlık Merkezi'nde skandal:Hamile kadına tomogrofi çekmişler

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Ekim 2016 Çarşamba 12:48
Anadolu Sağlık Merkezi'nde skandal:Hamile kadına tomogrofi çekmişler
Gebze'de, 2 çocuk annesi Esra Barbaros, hamile olduğunu söylemesine karşın ilaçlı tomografi çekilmesi sebebiyle 5 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldığını ileri sürerek, Anadolu Sağlık Merkezi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gebze Tatlıkuyu Mahallesi'nde yaşayan Esra Barbaros, 4 Eylül tarihinde karın ağrısı şikayeti ile Anadolu Sağlık Merkezi'ne gitti. Esra Barbaros doktora adet döneminin geçtiğini, hamile olabileceğini söyledi. Kan testi sonucu Esra Barbaros'a hamile olmadığı bildirildi. Bilgisayarlı tomografi çekilmesine karar verilerek, Esra Barbaros'un tomografisi çekildi. 


Esra Barbaros 24 Eylül tarihinde ise bir doktorun muayenehanesine gitti. Doktor, Esra Barbaros'a 5 haftalık hamile olduğunu, ilaçlı tomografi çektirmesi nedeniyle fetüsun düşmesine, fetüs düşmese bile doğacak çocukta organ anormalliklerinin ve kan kanseri neden olabileceğini söyledi. Esra Barbaros bunun üzerine 30 Eylül tarihinde Gebze'de bulunan bir başka özel hastaneye giderek yeniden gebelik kontrolü yaptırdı. Burada verilen raporda 6 haftalık hamile olduğu belirtildi, daha önce ilaçlı tomografi çekilmesi sebebiyle kürtaj önerildi. Bunun üzerine Esra Barbaros, 4 Ekim tarihinde özel hastanede kürtaj oldu. 

Esra Barbaros ile müteahhit eşi Ercan Barbaros önceki gün avukatları aracılığıyla Anadolu Sağlık Merkezi hakkında Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. ASM'ye ilk gittiğinde gerekli uyarıları yaptığını belirten Esra Barbaros, "Doktora 'Hamile olabilirim o yüzden ağrı kesici bile istemiyorum' dedim. Daha sonra kan ve idrar testi yapıldı. Serum, ağrı kesici verdiler. Ardından da tomografiye alınmam gerektiğini söylediler. Tomografiye girdim ve ilaçlı tomografi verildi" dedi. Sonuçta kürtaj olmak zorunda kaldığını anlatan Barbaros, "Biz bu bebeği çok istiyorduk. Geceleri kabus gördüm. Psikolojik sorunlar yaşadım. Zor toparlandım. Bundan sonra hukuk mücadelesi vererek içim biraz rahatlayacak" diye konuştu.

Esra Barbaros'un suçladığı Anadolu Sağlık Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, "Hastamızın gebelik şüphesi olduğunu söylemesi üzerine ultrason ve kanda gebelik testi yapılmış, klinik olarak hastamızda gebelik olmadığı tespit edilmiştir. Hastamızın klinik tanısının konulabilmesi için ileri tanı amaçlı hastanın bilgisi ve yazılı onayı dahilinde tomografi çekilmiştir" denildi. Açıklamada birkaç hafta sonra hastanın gelip hamile olduğunu söylediği belirtilerek, "Kendisine hastanemizde tedavi olduğu dönemde yapılan ultrason ve kan tetkikinde gebe olmadığının tespit edildiği ve bu bilgi kendisine verilerek onayının alındığı, sonra tedaviye devam edildiği söylenmiştir" denildi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.10.2016 23:48
Anahtar Kelimeler:
Boyner
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37